index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Novi banci na Ribarnici

„Tvrtka Hippos uredila je kamene ploče na splitskoj ribarnici, a u ponedjeljak će montirati 50 novih banaka od inoxa“, najavio je danas na svom redovitom briefingu s novinarima gradonačelnik Ivo Baldasar.

2013_10_31_Press_A.jpg Svaki je banak koštao 3.100 kuna, a Hippos kao koncesionar sveukupno je na splitskoj ribarnici investirao 155 tisuća kuna.
Do konca godine bit će dovršena i projektna dokumentacija za uređenje Hrvojeve ulice, Pazara i Srebrnih vrata gdje će biti postavljene konstrukcije s akrilnim staklom koje neće zaklanjati pogled na zidine.

Tvrtka Hippos uplatila je 200 novih suncobrana za Pazar, a predviđena je i nabavka novih banaka. Prema gradonačelnikovim riječima Pazar će se kompletno urediti kroz četiri godine.

Novim Proračunom, o kojem će se gradski vijećnici očitovati u prosincu, predvidjet će se mogućnost za nove projekte kojih će najviše biti na gradilištima, rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar izražavajući zadovoljstvo što je sjednica Gradskog vijeća protekla u demokratskoj atmosferi u kojoj su bili  razgovori i polemike bez puno politizacije.

„Inzistiranje da se na Žnjanu predvidi izgradnja mega marine, neću prihvatiti“, kazao je gradonačelnik novinarima, a takav projekt prema mišljenju stručnjaka, kako je rekao,  moguće je realizirati na Poljudu.

Gradonačelnik Baldasar  najavio je odlazak na kraća inozemna putovanja gdje bi prezentirao "knjižicu projekata" s informacijama za potencijalne inozemne investitore. Ove godine planira odlazak u Italiju, a početkom slijedeće u Indoneziju, Moskvu, Los Angeles i London.
„Projekti su vezani za turizam, jer u ovom momentu industrija ne privlači investitore. Ključ svega je turizam i sve vezano za njega - kazao je gradonačelnik.

2013_10_31_Press_B.jpgNajavio je i da sljedeći tjedan odlazi u Zagreb te će tamo u nekoliko dana pokušati završiti cijelu priču oko Spaladium Centra.

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo novinare je informirala o stanju u Osnovnoj školi Dobri u kojoj je nedavno urušio strop gdje će prema njezinim riječima popravak koštati oko 700.000 kuna.

Ministarstvo graditeljstva izdalo je lokacijsku dozvolu za izgradnju stanova po programu POS-a na Kili, pa će se, prema riječima, zamjenik gradonačelnika Gorana Kovačevića sada krenuti u izradu projektne dokumentacije.

2013_10_31_Press_C.jpgNa prozivke da savjetnici ne mogu biti i gradski vijećnici, gradonačelnik Splita je opet naglasio da oni koji se zaposle u gradskoj upravi izlaze iz vijeća.

Također, moram naglasiti da je Drago Davidović u nekoliko nadzornih odbora gradskih tvrtki kako bi snimio situaciju. On dolazi iz realnog sektora i ima iskustva, a kad jednom utvrdi stanje u firmama, izaći će iz nekih od njih. To je moj rizik i znam što to znači, ali molio bih malo strpljenja dok stvari ne dođu na svoje - kazao je Baldasar.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba