index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Usvojen rebalans gradskog proračuna

Na 6.sjednici splitskog Gradskog vijeća prihvaćen je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Splita s projekcijama za naredne dvije godine. Rebalansom je proračun smanjen sa 739 milijuna kuna na 717 milijuna kuna.

2013_10_29_Sjednica_GV.jpg Vijećnici su se suglasili s Odlukom da se smanje naknade za djelovanje političkih stranaka koje imaju svoje predstavnike u Gradskom vijeću. Iznos koji se do sada iz Gradske blagajne raspoređivao na dvadeset i pet, sada će se dijeliti između trideset i pet gradskih vijećnika. Tako će se naknade smanjiti s 10.000 na 7.000 kuna mjesečno za svakog vijećnika ili vijećnicu.

Gradski su vijećnici jednoglasno usvojili i Prijedlog o smanjenju njihovih naknada tako da će ubuduće za rad u Vijeću mjesečno primati  2000 kuna, dok će predsjednik GV dobivati naknadu od neto 5000 kuna. Sukladno novom gradskom ustroju vijećnici su prihvatili i Odluku o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika čime su se stekli uvjeti za raspisivanje natječaja za nova radna mjesta ljudi koji će u većini biti angažirani na poslovima legalizacije bespravno sagrađenih objekata. Prihvaćen je prijedlog izvansudske nagodbe s tvrtkom „Cestar“, koja godinama održava splitske prometnice, na način da će se ta tvrtka odreći kamata koje potražuje. Ukupni utuženi iznos, kako je rečeno, za nepravovremena plaćanja i nepriznate radove iznosi 7,75 milijuna kuna, dok je bi ukupan dug s uračunatim kamatama iznosio preko 12 milijuna kuna.
Dužnosti ravnatelja JU Park šuma Marjan razriješen je Mate Kosović, a za v.d.ravnatelja imenovan Robert Koharević. S dužnosti direktora komunalnog poduzeća Parkovi i nasadi razriješen je Stipe Radoš Knježević, a za novog direktora imenovan Zoran Barac.

2013_10_29_Sjednica_GV_02.jpgSjednicu je u odsustvu predsjednika Gradskog vijeća Borisa Ćurkovića vodio njegov zamjenik Igor Mladinić, a u sklopu vijećničkih pitanja gradonačelnik odgovarao na pitanja o uređenju Turističke palače, Rive i Dioklecijanovih podruma.
„Slažem se da Rivu treba u potpunosti urediti, no u ovom trenutku nemamo novca za sve zahvate. Zato smo taj projekt podijelili u tri faze. Prva je Turistička palača koju planiramo urediti u suradnji s privatnim partnerom. Druga i treća faza su istočni i zapadni dio šetnice. Problem je što nemamo alternativu za parkiralište ispred Podruma i njegovo zatvaranje bi prouzročilo puno problema. Uređenje zapadnog dijela gdje je predviđena monumentalna Fontana također je u planu,a taj zahvat može odraditi samo Grad. Postoji mogućnost da sudjeluju privatnici, no mislim da ćemo taj dio ostaviti za neka bolja vremena“, kazao je Baldasar.
Gradonačelnik je poručio kako nije zadovoljan stanjem u Dioklecijanovim podrumima, ali da nema namjeru zatvoriti ih i naplaćivati ulaz, budući da građani Podrume doživljavaju kao svoju ulicu.

Na prijedlog vijećnika Hrvoja Marušića Grad će krenuti u izmjene komunalnog reda kako bi se zabranilo ispijanje alkohola na javnim mjestima, a usvojen je i zahtjev Ljubice Vrdoljak da se pokrene procedura kako bi dobrovoljni davatelji krvi s određenim brojem davanja dobili besplatno korištenje gradskih parkirališta.

Gradonačelnik Ivo Baldasar je na samom početku sjednice Gradskog vijeća, na traženje Luke Podruga, izvijestio o stanju u “Brodosplitu” i sudbini suspendiranih škverana.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba