index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Obilježen Dan oslobođenja Splita od fašizma

„Dan oslobođenja Splita je jedan vrlo značajan datum koji smo mi, nažalost, polako počeli zaboravljati. Kako ta generacija koja je oslobodila Split, koja se borila i bila dio velike Antifašističke koalicije, ...

2013_10_26_Oslobodjenje_ST_A.jpg ... prirodnim putem polako odlazi, tako i mi polako počinjemo zaboravljati, ali to zaista ne bi smjeli.“ rekao je gradonačelnik Ivo  Baldasar  na svečanosti koja je povodom 69. obljetnice Dana oslobođenja Splita od fašizma u organizaciji Grada Splita i gradske Udruge antifašista organizirana u subotu u Muzeju grada Splita.

One koji su se zaista borili za slobodu svoje zemlje naslijedila je, prema njegovim riječima, generacija koja je to isto činila i u Domovinskom ratu dokazujući privrženost svojoj zemlji i svome narodu.

2013_10_26_Oslobodjenje_ST_C.jpgSvečanosti u Muzeju grada, kojoj su u ime splitske Gradske uprave uz gradonačelnika nazočili njegova zamjenica Aida Batarelo, predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković i gradski vijećnici, prethodilo je razgledavanje izložbe „ Likvidacija zatočenika u ćeliji smrti logora Stara Gradiška“ koja je kao foto-dokumentacija stradavanja u Drugom svjetskom ratu za ovu prigodu posuđena od Memorijalnog centra Jasenovac.

2013_10_26_Oslobodjenje_ST_B.jpgObljetnica Dana oslobođenja grada Splita obilježena je i polaganjem vijenaca na Gradskom groblju Lovrinac i na Narodnom trgu. Na Lovrincu su izaslanstva Grada i Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Splita te Županijske udruge antifašističkih boraca položeni na Spomen kosturnici palima u NOR-u, kod Središnjeg križa i na Groblju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba