index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Radionica o izradi plana upravljanja UNESCO područjima

U organizaciji Grada Splita  i Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore u ponedjeljak je održana radionica o izradi plana upravljanja UNESCO područjima. Radionica je organizirana u sklopu provedbe aktivnosti ...

2013_10_21_Komora.jpg EU projekta EX.PO AUS,  odobrenog u sklopu 2. natječaja IPA II. komponente Jadranske prekogranične suradnje.
Na radionici su sudjelovali predstavnici Grada Splita, članovi Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga Plana upravljanja povijesnom jezgrom Splita i Plana upravljanja podrumima Dioklecijanove palače, te ostali zainteresirani građani.

Vrlo zanimljivo i korisno predavanje je održala gđa Katri Lisitzin, arhitektica iz Švedske, s dugogodišnjim konzultantskim teorijskim i praktičnim iskustvom na području izrade planova upravljanja, s posebnim naglaskom na kulturnu baštinu.
Predstavnica i suradnica Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore, gđa. Aleksandra Kapetanović, arhitektica i konzervatorica je prezentirala iskustva u pripremi i izradi Plana upravljanja prirodno i kulturno – povijesnog područja Kotora, kao i problemima s kojima su se susretali tijekom izrade Plana.

Uslijedila je zanimljiva diskusija svih prisutnih, s naglaskom na izradu Plana upravljanja povijesnom jezgrom Splita i Plana upravljanja podrumima Dioklecijanove palače.

Podsjetimo, Grad Split je partner na EU projektu EX.PO AUS, koji se provodi od rujna 2012.g. Ukupna vrijednost projekta je 3.324.700,40 €, a budžet Grada Splita je 222.410,00 €, od čega je za provedbu pilot projeka u Muzeju grada Splita planiran iznos od 160.000 €.

Glavni cilj projekta je uspostava zajedničke kulturne-turističke valorizacije UNESCO-ovih lokacija na Jadranu, koje bi se mogle pretvoriti u prekogranični turistički proizvod od svjetskog značaja te koji bi se proširio i na izlazna tržišta kao što su Kina, Indija, itd.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba