index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Škola Pujanke kasni zbog stečajeva podizvođača

Problem s izgradnjom škole Pujanke je što na dnevnoj bazi razni podizvođači završavaju u stečaju. Grad uredno izvršava svoje obveze i u ovoj godini Grad je izdvojio već dva milijuna i sto tisuća kuna te hitno rješava što može.

2013_09_25_Press.jpg Da nije stečaja, škola bi već od početka rujna primila djecu, objasnila je probleme oko ove splitske osmoljetke zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo.
- Potrebno je 15 dana da se atestira sva oprema - odgovorila je neizravno na upit hoće li djeca od 1. listopada u svoje školske klupe. Napomenula je i da ministar Željko Jovanović stiže u petak, te da će Grad će preuzeti na sebe sve financijske obveze, da bi škola bila što prije u funkciji.
- Grad je potrošio 4,5 milijuna kuna na prijevoz djece, učinio je sve da djeca pohađaju nastavu, a roditelji imaju obavezu slati djecu u školu, poručila je Batarelo.
Što se tiče rada toplana i grijanja na Spinutu i Blatinama, zamjenik gradonačelnika Goran Kovačevićje istaknuo da su tvrtke DIV i slovenski Petrol iskazale interes, te je do danas pismo namjere poslao DIV, dok Slovenci rade još analize. Sljedeći tjedan Grad će raspisati natječaj za koncesionara.
- Dobili smo inicijativu i od grupe građana da bi se organizirali kako bi osigurali grijanje. Nećemo ih zaustavljati, samo trebaju doći s konkretnim dokazima o provedivosti - kazao je Kovačević uz napomenu da oni ne bi trebali na natječaj.Gradonačelnik Ivo Baldasar je, govoreći o Spaladium Areni, kazao kako su dva problema – predstečajna nagodba TPN Sportski grad i pravo gradnje koje je Grad prenio na njih, dok je zemljište u vlasništvu države. Rješenje je po njemu u cijepanju ugovora na dva dijela, jednog za dvoranu, a drugog za pravo gradnje, tako da u budućnosti gradsku administraciju vidi u tornju koji bi se gradio uz dvoranu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba