index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

U ponedjeljak ističe rok za POS na Kili

Svega je pet dana preostalo do isteka roka za predaju zahtjeva za kupovinu stana po modelu poticane stanogradnje. Tim je povodom, danas u zgradi Gradske uprave sazvana tiskovna konferencija na kojoj je prezentiran projekt Kila 3 u Splitu.

2013_09_24_POS-Kila_B.jpg O programu POS-a govorili su zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja mr.sc. Željko Uhlir, zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, Slavko Čukelj koji je rekao da sezahtjevi koji se primaju do ponedjeljka mogu se uputiti isključivo poštom. Pretpostavlja da će za dva do tri tjedna imati prvu listu prioriteta koja će biti objavljena na službenim web stranicama APN-a. Inače, do današnjeg dana, kako je rekao, za splitsku Kilu je predano 370 zahtjeva, a predviđena je izgradnja 206 stanova u dva nebodera i dvije stambene zgrade.„ Ovisno o broju zainteresiranih odlučivat će se o gradnji i na ostalim lokacijama. Obradili smo polovinu zaprimljenih zahtjeva, neki su nepotpuni pa smo građanima uputili dopis za nadopunom na koji mogu reagirati u roku od sedam dana“, kazao je Čukelj.

Projekt splitskog POS-a na Kili gradi se na području bivšeg peradarnika, a Kila 3 se nalazi na najvišem dijelu obuhvata naselja. Stanovi su površine od 40 do 90 metara četvornih, a najveća predvidiva cijena kvadrata je 1100 eura, uz jedinstvenu kreditnu liniju s prosječnom kamatnom stopom od 3,9 posto. Investicija je vrijedna 156 milijuna kuna. Kila 3 obuhvaća površinu od 6816 metara četvornih, a grade se dva nebodera, dvije stambene zgrade, podzemna garažu koja povezuje sve nadzemne objekte, tri poslovna prostora od kojih je jedna velika samoposluga koja bi trebala biti dovoljna za opskrbu cijelog naselja.

Zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja, Željko Uhlir, kaže da o krajnjim rokovima ne može govoriti jer sve ovisi o provedbi javnog natječaja. Istaknuo je kako se kroz projekt POS-a vidi direktna uloga države da svojim stanovnicima omogući povoljno rješenje stambenog pitanja, ali i da se potakne graditeljska djelatnost.

Splitski dogradonačelnik, Goran Kovačević, u četvrtak je izvijestio da je Grad napravio kompletnu infrastrukturu za prvu zgradu.

„To će tvrtki Elanija omogućiti da dobije sve potrebne dozvole za objekt koji već gradi, u tijeku je i gradnja centralne prometnice koja će povezivati objekte u cijelom projektu. Grad Split je izdao lokacijsku dozvolu 1. rujna i sada čekamo da ona postane pravomoćna. Svi koji se jave na natječaj nemaju nikakvu obavezu, a troškovi podnošenja zahtjeva su minimalni. U Splitu je poznat problem s nedostatkom stambenog prostora. Zbog previsokih cijena nekretnina mlade obitelji sebi ne mogu priuštiti stan u gradu, a to dovodi do selidbe u okolna mjesta. Zahvaljujući ovom projektu te mlade obitelji sada mogu ostati u Splitu i tu riješiti svoje stambeno pitanje„ zaključio je Kovačević.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba