index
naslovnica.gif
Grad Split
Gradonačelnik
Akti gradonačelnika
Gradsko vijeće
Pravo na pristup informacijama
Savjetovanje s javnošću
Zaštita osobnih podataka
Službeni glasnik
Telefonski imenik gradske uprave
Otpad nije smeće!
Gradsko oko
Kulturna strategija grada Splita
Strategija Urbane aglomeracije Split
Karepovac
Izbori za članove vijeća GK i MO 2018.
Arhiva vijestimain_galerija

Blagoslovljen križ na Marjanu

U nazočnosti gradskih vijećnika prijašnjeg i sadašnjeg saziva Gradskog vijeća, bivšeg i aktualnog gradonačelnika i gradskih dužnosnika, na vrhu Telegrin na Marjanu održan je blagoslov desetmetarskog križa.

20123_09_15_Kriz_Na_Marjanu_B.jpg ... Službe riječi i molitve vodili su fra 20123_09_15_Kriz_Na_Marjanu_D.jpgŽarko Relota, župnik župe sv. Stjepana i don Ivan Čubelić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije..

U našem smo mandatu napravili četiri spomenika koja će uvijek ostati. To su spomenik Franji Tuđmanu, spomenik IV. gardijskoj brigadi, spomenik zapadnoj obali i ovaj križ koji je za mene sve: prošlost, sadašnjost i budućnost - istaknuo je bivši gradonačelnik Kerum, dok je sadašnji prvi čovjek Grada, Ivo Baldasar istaknuo kako najveće zasluge za današnji događaj ide na adresu Željka Keruma i njegovih suradnika.

Izjavio je da ga veseli da se toliko ljudi okupilo zajedno ispred Križa kao simbola zajedništva, a dodao je  kako bi volio da iza njega ne ostaju spomenici nego građevinske dizalice.
Obred blagoslova Križa na vrhu Telegrin obavio don Ivan Sučić, župnik sv. Križa, a tijekom molitvenog slavlja pjevao je župni zbor iz Velog Varoša.

Print
   
19. srpnja 2019.
2019_07_19_Sjednica GV - B.jpg

Ponovo prekinuta 22. sjednica Gradskog vijeća

Zbog nedostatka kvoruma danas je ponovo prekinuta 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Splita. Prekid je uslijedio nakon burne rasprave vijećnika potaknute izviješćem o do sada učinjenom u povodu tematske rasprave o suzbijanju potkornjaka u Park šumi Marjan.

   
19. srpnja 2019.
2019_07_19_Karepovac.jpg

Završni radovi na projektu priključenja Karepovca na gradsku vodovodnu mrežu

započet će u ponedjeljak 22. srpnja 2019. godine te trajati do 29. srpnja 2019. godine.

   
18. srpnja 2019.
2019_07_18_bigbelly.jpg

Postavljanje Bigbelly spremnika u Park šumi Marjan  
  
 

Dva nova Bigbelly spremnika za miješani komunalni otpad, te limene i pet ambalaže postavljena su danas na području Park šume Marjan. Prvi ovakvi spremnici postavljeni su prošle godine na gradskoj rivi, kada je Grad Split među prvima u Hrvatskoj, uveo ovaj inovativan sustav.

   
18. srpnja 2019.
2019_06_05_vrtići.jpg

Nakon žalbenog roka upisano 155 mališana u gradske vrtiće

Gradski vrtići su nakon žalbenog roka upisali još 155 splitskih mališana, koji uz 1029 onih koji su pravo ostvarili na upisima u svibnju ovog rujna kreću u svoje jasličke i vrtićke skupine.

   
15. srpnja 2019.
2019_07_15_spomenikTPM.jpg

Spomen na Tonča Petrasova Marovića i Sustipansko groblje

Svečano otkrivanje spomenika velikom hrvatskom pjesniku i književniku Tonču Petrasovu Maroviću u sklopu kojega je prikazana i audio-video instalacija Sustipan nastala u produkciji Muzeja grada Splita, a nastavljeno izvedbom velebne mise za mrtve, “Requiem” Wolfganga Amadeusa Mozarta, održalo se večeras na Sustipanu.

   
15. srpnja 2019.
2019_07_15_Prijem - Obitelj Marovic 1.jpg

Prijem uoči otkrivanja spomenika Tonču Petrasovu Maroviću na Sustipanu

„Danas se grad odužuje najvećem hrvatskom pjesniku 20. stoljeća koji je ponikao iz Splita i otkupljuje grije počašću zaboravljenim i prezrenim pokopanim na starome splitskome groblju Sustipan.“,  kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na prijemu  koji je danas  u Gradskoj upravi organiziran za Vericu i Mirjanu Marović uoči otkrivanja spomenika velikom hrvatskom pjesniku i književniku Tonču Petrasovu Maroviću na splitskom poluotoku Sustipan.

   
15. srpnja 2019.
2019_07_15_Frankovic - Krstulovic A.jpg

Splitski i Dubrovački gradonačelnici: Ustrajat ćemo na izmjenama Zakona koji smanjuje kvalitetu života Splićana i Dubrovčana

Svoju suradnju oko izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prometu gradonačelnici Splita i Dubrovnika nastavili su današnjim radnim sastankom u Splitu. Andro Krstulović Opara i Mato Franković suglasni su kako je trenutno stanje na gradskim prometnicama njihovih gradova neodrživo stoga je potrebna izmjena i dopuna Zakona koji će dokinuti negative efekte liberalizacije taxi usluga.

   
15. srpnja 2019.
2014_03_15_Split_003.jpg

Umirovljeničke kartice „Moj zlatni Split“ u primjeni od kraja srpnja

Građani Splita koji su bili korisnici naknade za umirovljenike prema staroj Odluci o socijalnoj skrbi ovih dana će na kućnu adresu dobiti rješenja o ukidanju te mjere.

   
14. srpnja 2019.
2019_07_14_65.splitsko ljeto.jpg

Otvoreno 65. Splitsko ljeto: umjetnošću i kulturom u rekonkvistu za oteti javni gradski prostor

Na Peristilu, sjecištu života grada kroz stoljeća, večeras je svečano otvoreno 65. Splitsko ljeto. Ovogodišnje izdanje ponovno vraća umjetnost na drevne pozornice pod zvjezdano nebo, a gradonačelnik Andro Krstulović Opara u svom je govoru istaknuo kako je za ponovno osvajanje javnog prostora potrebno zajedništvo svih građana:

   
13. srpnja 2019.
2019_07_13_matošić.jpg

Poznat izgled budućeg splitskog ''Hospicija Matošić''

Grad Split je 4. srpnja 2019. godine pokrenuo javnu nabavu za radove izvođenja "Hospicija Matošić" nakon što je prethodno, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, proveo savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima.

   
12. srpnja 2019.
2019_07_12_sveučilište.jpg

Grad, Vlada i Sveučilište sporazumno riješili desetljetne probleme

Čist start za nove splitske projekte u nekretninama vrijednim 285 milijuna kuna.

   
12. srpnja 2019.
2019_07_12_kila.jpg

Predstavnici stanara Kile kod zamjenika Vele: Nova prometna regulacija do izgradnje pristupnih cesta

Predstavnici građana, stanara s područja Kile i čelnici gradskog kotara Mejaši, održali su u Banovini radni sastanak sa zamjenikom gradonačelnika Ninom Velom i njegovim suradnicima zaduženima za realizaciju projekta izgradnje pristupnih cesta na ovom dijelu grada.

   
12. srpnja 2019.
2019_07_12_otpad.jpg

Otpad nije smeće: kako kroz dan bez plastike?

„Kako kroz dan bez plastike? Zero waste kuharica za održivi život“ naziv je predavanja održanog u četvrtak, 11. srpnja 2019. u sklopu javne tribine u organizaciji Grada Splita i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

   
11. srpnja 2019.
2019_07_11_bicikli01.jpg

Pušten u rad prvi sustav javnih električnih bicikala

Split je započeo novu biciklističku priču. Prigodnim programom i probnom vožnjom od Rive do zgrade Banovine danas je na četiri lokacije pušten u rad sustav javnih bicikala s mješovitim kontingentom od 20 električnih i 30 klasičnih.


 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba