index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Udruga MoSt dobila nove prostore

Novouređeno sjedište MoSta, 217 'kvadrata' donedavno potpuno devastiranog prostora koji je udruga na korištenje dobila od Grada, mnoštvu gostiju, predvođenih gradonačelnikom Ivom Baldasarom, sinoć su predstavili ...

2013_09_10_Most_A.jpg ... predsjednica udruge Đordana Barbarić, njezin zamjenik Dado Lelas i ostali članovi udruge, mladi stručnjaci i volonteri.

Nove, vrlo lijepo uređene prostorije zadovoljit će, prema riječima Đordane Barbarić, sve potrebe Udruge koja će u njima provoditi aktivnosti Centra znanja za društveno uključivanje i suzbijanje siromaštva, zatim Posebni odgojni program (POP) – volonterski rad mladih stručnjaka koji pomažu vršnjacima s problemima u ponašanju, a obavljat će se i razne druge volonterske aktivnosti.

Udruzi koja je, kako je rekla njezina predsjednica, razbijala predrasude kako mladi ne mogu nadići svoje probleme, te pokazala da Split ima sjajne volontere - i kojoj slijedi borba za novo prihvatilište - podršku su, u 15 godina koliko postoje, 'pružale sve političke opcije', rekao je Dado Lelas, pozdravljajući goste među kojima je doista i bilo šaroliko društvo gradskih i županijskih političara.

2013_09_10_Most_B.jpgZa uređenje prostorija Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, koja već cijelo desetljeće MoStu pruža suradničku i financijsku potporu, osigurala je 70.000 kuna.

Plaćen je, međutim, samo materijal, a ni jedna jedina usluga. Zasluge za to idu mnogim sponzorima, donatorima te dvadesetak volontera među kojima su se posebno istakla četvorica beskućnika – uz Roberta Marića i Mladena Čerinu, najveći su doprinos uređenju dali Miljenko Čipčić i Karlo Čolić, dvojac koji je osam mjeseci baš svaki dan radio u Gundulićevoj – Čipčić na zidarskim i stolarskim, a Čolić na vodoinstalaterskim i keramičarskim poslovima.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba