index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Gradonačelnik primio muftiju Hasanovića

„Vaš dolazak na Bajram izazvao je u cijeloj regiji pozitivnu energiju“rekao je zagrebački muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH Aziz ef. Hasanović gradonačelniku Ivi Baldasaru i njegovim zamjenicima ...

2013_09_16_muftija.jpg ... Aidi Batarelo i Goranu Kovačeviću, izražavajući svoje zadovoljstvo suradnjom Grada Splita s Islamskom zajednicom.
U nastavku susreta bilo je riječi o mogućnosti postavljanja spomen obilježja za sve poginule branitelje muslimanske vjeroispovijesti na Lovrincu o čemu je gradonačelnik Baldasar, kako je izvijestio muftiju, već vodio razgovore s direktorom ovog gradskog komunalnog poduzeća.

Od 25 tisuća sudionika Domovinskog rata muslimanske vjeroispovijesti, poginulo ih je 1180 naglasio je predsjednik Islamskog Mešihata.
Sagledavajući Split kao interesantnu turističku destinaciju platežno najsposobnijim pripadnicima islamskog svijeta, muftija Hasanović je preporučio gradonačelniku Baldasaru promociju i uvođenje „halal“ turizma.

„Halal se može globalno primjenjivati, stvar je samo upoznavanja s tom  kulturom“ zaključio je efendija Hasanović, nakon čega mu je gradonačelnik Baldasar rekao kako je nama u interesu da naši turistički objekti dobiju preporuku Mešihata kao „halal“ objekti.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba