index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Dokapitalizacija Hajduka najrealnije rješenje

„Hajduk sve lošije funkcionira, rezultat prelaznog roka je loš“, rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar na danas održanom redovitom susretu s novinarima napomenuvši da je Grad, kao većinski vlasnik već neko vrijeme odustao od upravljanja Hajdukom.

2013_09_12_briefing_A.jpg Nadzorni odbor je smanjio troškove, ali ne i dug koji se trenutačno procjenjuje na 88 milijuna kuna i to kad se odbiju troškovi amortizacije.
Moguća su po njegovom mišljenju tri rješenja: ne raditi ništa, čime bi se gubitci samo povećavali, druga je opcija da Grad ulaže u stadion i omladinski pogon i treća je dokapitalizacija kluba, što je po njemu jedino realno rješenje. Upozorio je na naplatu kredita koja dolazi krajem listopada, u iznosu od 32 milijuna kuna što je iznos koji bi u slučaju da se naplati iz Gradskog proračuna Grad mogao dovesti do blokade. Gradsko vijeće može odlučiti o referendumu o prodaji Hajduka, rekao je gradonačelnik napomenuvši da bi volio da se do Nove godine razriješi situacija.
O nesporazumu koji je nastao na relaciji RNK Split i ASK gradonačelnik ne vidi ništa sporno u onome što nudi privatni poduzetnik koji je preuzeo ovaj nogometni klub. Po principu javno- privatnog partnerstva uložio bi u stadion i prilagodio ga potrebama ASK-a, a pomogao bi i u rješavanju stambenih problema 60 obitelji koje stanuju u derutnim zgradama u blizini igrališta. Svi su voljni sjesti za stol i razgovarati.
Po pitanju Osnovne škole Dobri zamjenica gradonačelnika, Aida Batarelo, kazala je da se danas očekuju službeni nalazi sudskog vještaka koji bi trebali pokazati zbog čega se urušio dio stropa u učionici na drugom katu.
2013_09_12_briefing_B.jpg„Do sada smo dobili tek preliminarni izvještaj i to dva dana nakon što se urušio strop. Prema tom izvješću, najvjerojatnije je vlaga ušla u dio krova što je dovelo do padanja žbuke. Djeca su se prestrašila, ali, na sreću, nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. Cijeli je kat zatvoren, nastava je organizirana u tri smjene, a satovi su skraćeni pet minuta“, izvijestila je Batarelo. Dodala je i kako je ravnateljica vodila računa o održavanju škole te da je Grad od 2002. godine u obnovu te škole uložio 6,3 milijuna kuna, a radovi na sanaciji će se obavljati u skladu s nalazom sudskog vještaka. Pri kraju su, kako je kazala, i radovi na dogradnji Osnovne škole Pujanke, a očekuje se da bi sve trebalo biti gotovo do konca rujna.
O razgovoru i ponuđenoj koaliciji listi vijećnice Marijane Puljak, gradonačelnik je izvijestio novinare da su dogovorili intezivnije razgovore i suradnju na projektima i na donošenju Proračuna. „Ponudili smo da netko od njih bude projekt menadžer za školu Pazdigrad, ali nam još nisu odgovorili, kazali su da će vidjeti - kazao je Baldasar.Objasnio je i zašto je povukao s dnevnog reda nastavka sjednice Gradskog vijeća točku o izmjenama Detaljnog plana uređenja priobalnog područja Trstenik - Radoševac koja se odnosi na investiciju Jake Andabaka. Prihvatili su i njihov prijedlog o smanjenju službi u gradskoj upravi, a pa će se umjesto predloženih 21 broj službi smanjiti na 19. Službu pravne zaštite pridružili su službi za imovinsko-pravne poslove, Službu za mjesnu samoupravu, prometno i poljoprivredno redarstvo vratili su u resor komunale, a Služba za međunarodne i EU fondove pridružena je gospodarstvu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba