index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Zasjedanje Vijeća prekinuto zbog nedostatka kvoruma

Druga radna sjednica Gradskog vijeća Grada Splita, nakon skoro 10 sati rasprave, prekinuta je zbog nedostatka kvoruma uoči glasovanja o novom ustroju Gradske uprave.

2013_09_05_sjednica_gv.jpg Prethodno su vijećnici odlučili da će se gradska tvrtka „Splitska kupališta“ pripojiti „Splitskoj obali“. Jedinstvena tvrtka bi, po riječima gradonačelnika, trebala omogućiti racionalizaciju troškova.
Također je odlukom Gradskog vijeća osnovana nova gradska tvrtka „Spalatum D.M.C.“ za koju su glasali vijećnici vladajuće koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a te vijećnici s nezavisnih lista Ivana Grubišića, Anđelke Visković i članova HGS-a.
Gradonačelnik je naglasio kako će nova tvrtka raditi na planiranju strategije ukupnog razvoja Splita kao turističke destinacije što bi doprinijelo kvalitetnijem razvoju turizma u Splitu. Tvrtka „Spalatum“ DMC bi trebala započeti s radom do kraja godine, a za početak će imati tri djelatnika koji će obaviti pripremne radnje
Na početku sjednice gradonačelnik je izvijestio vijećnike o nezgodi koja se dogodila u OŠ Dobri gdje se na poslijepodnevnoj nastavi urušio strop u učionici i ozlijedio petoro djece. Po riječima gradonačelnika Baldasara građevinska inspekcija je u međuvremenu zatvorila dio škole te se nastava u tim učionicama neće odvijati dok se ne izvrše detaljniji uvidi u stanje, a što će potrajati sigurno do kraja ovog polugodišta. Gradonačelnik je također najavio kako će aneks škole Pujanke biti otvoren do kraja rujna. Osim toga, nova sportska dvorana uz Osnovnu školu Gripe, mogla bi dobiti uporabnu dozvolu već idućeg tjedna.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba