index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Gradonačelnikov prijem za zapovjednika broda „Kashima“

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar primio je danas u zgradi Gradske uprave zapovjednika japanskog školskog broda „ Kashima“ kontraadmirala  Fumiyuki Kitagawu u pratnji veleposlanika Japana Masaru Tsujia.

2013_09_04_japanski-brod.jpg Gradonačelnik je kazao kako mu je posebna čast primiti delegaciju prvog broda japanske mornarice koja dolazi u posjet našem gradu. Tom prilikom je zaželio posadi broda što ugodniji boravak u Splitu uz želju da se jednog dana vrate kao turisti.
Zapovjednik Kitagawa je naglasio kako je posadi njegovog broda bilo izrazito zadovoljstvo čuti da dolaze u posjet Splitu jer znaju da mogu puno naučiti iz hrvatske pomorske, ali i političke povijesti što je iznimno važno u njihovoj obuci.
Kao dar Splitu, ali i povodom obilježavanja 20 godina od uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana, vojni orkestar japanske mornarice održat će besplatni koncert za građane na splitskoj Rivi u četvrtak s početkom u 19 sati. Brod ''Kashima'' je zapovjedni brod Divizijuna za obuku Japanskih pomorskih samoobrambenih snaga, dug 143 metra, širok 18 metara, a gaz mu je 7 metara, te može ploviti brzinom od 27 milja. „Kashima“ je isključivo školski brod i služi za obuku mornara. Porinut je 1994. godine, a ime je dobio po japanskoj regiji i nacionalnom parku. Trenutno broji 340 članova posade.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba