index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Himnom „Lijepa naša“ u izvođenju gradske klape Zvončac započela je današnja zajednička svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Splita i Skupštine Splitsko-dalmatinske županije koja se povodom Dana državnosti održala u Vili Dalmacija.

2013_06_24_dan-drzavnosti.jpg „Republike Hrvatska za svoju je samostalnost platila visoku cijenu, ljudskim žrtvama i gospodarskim krahom. Za nekoliko dana će postati punopravna članica Europske unije, na europskom nebu zasjat će i hrvatska zvijezda. Neka to bude hrvatska zvijezda Danica“ poručio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Boris Ćurković u svom prigodnom obraćanju u prepunoj dvorani Vile Dalmacije.
Predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Republike Hrvatska pristupanjem zajednici europskih naroda izašla na pravi put te da pri tom ne smije izgubiti vlastiti identitet.
„Ovo je spomen na onaj dan kad su ljudi svojom odlukom promijenili sudbinu vlastitog naroda i time ostvarili tisućljetni san svojih predaka“, naglasio je gradonačelnik Ivo Baldasar u svom prigodnom obraćanju.
2013_06_24_lovrinac.jpgU ime Splitsko-dalmatinske županije nazočnima se obratio zamjenik župana Luka Brčić koji je iskazao nadu da će svatko od nas, po uzoru na hrvatske branitelje, i u Europskoj uniji dati svoj obol i maksimum u stvaranju vedrijeg i prosperitetnijeg ozračja u našoj Domovini.Svečanoj sjednici povodom Dana državnosti prethodilo je polaganje vijenaca i cvijeća ispred Središnjeg križa i na Groblju branitelja iz Domovinskog rata na Lovrincu, te na Narodnom trgu. Izaslanstvo Grada Splita, u kojem su uz gradonačelnika bili predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković te zamjenici gradonačelnika Aida Batarelo i Goran Kovačević, te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije potom su nazočili podizanju zastave RH na Marjanu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba