index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Otvoreni prošireni gatovi u splitskoj Gradskoj luci

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, danas je u Splitu otvorio dograđene vezove 26 i 27 u splitskoj Gradskoj luci.

2013_06_21_vezovi.jpg Dogradnju, čija je vrijednost procijenjena na gotovo 35 milijuna kuna, vlastitim je sredstvima financirala Lučka uprava Split. Svečanosti otvaranja novih vezova nazočio je gradonačelnik Ivo Baldasar sa svojim zamjenicima, Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem.
Ostvarenjem ovog projekta povećava se kapacitet operativne obale s mogućnošću prihvata većih brodova, a time dolazi i do povećanja broja putnika u domaćem i međunarodnom pomorskom prometu.
- Danas smo otvorili dva nova veza koji će omogućiti prihvat većih brodova. Slijedi raspisivanje koncesije za Međunarodni terminal i to će, vjerujem, biti jedna nova prilika koja će omogućiti Splitu da postane vrata Hrvatske i vrata EU. Uz uređenje Istočne obale ide i uređenje kompletne infrastrukture u sklopu koje će se riješiti željeznički kolodvor i skromni autobusni kolodvor, koji mora postati onakav kakvog zaslužuje grad ovakvog ugleda i veličine - kazao je Grčić.
Milan Blaževski, ravnatelj Lučke uprave Split, najavio je da će se nastaviti s radovima u Gradskoj luci koji će se odvijati u dvije faze, a rok za dovršetak je dvije godine. - Najprije će se riješiti istočni dio, sredina luke i rampa, a potom i zapadni dio - poručio je Blaževski.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba