index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Splitski program proslave ulaska RH u EU

Brojnim događanjima Grad Split će u nedjelju, 30. lipnja obilježiti ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju, a program proslave pod nazivom „ Sa srcem u Europu iz srca Dalmacije“ predstavljen je danas na konferenciji za novinare.

2013_06_21_press-eu.jpg Program će početi u 9 sati ujutro manifestacijom  „Doručak u Đardinu“ u sklopu koje će nastupiti Splitski gudački kvartet, Splitski gitaristički kvartet i Mandolinski kvartet Da Capo, a građanima će se  do 11 sati dijeliti peciva i kava. Od 11 do podne će kod Zlatnih vrata, na Peškariji, Vestibulu, Pjaci i Voćnom trgu pjevati klape, a u akvatoriju Gradske luke jedrit će jedrilica 270 Laser.
Na Matejušci će juniorski osmerac HVK Gusar predati zastavu Europske unije dobitnicima "Oskara znanja", a u 12 sati će na štandarcu na Pjaci gradonačelnik Ivo Baldasar, u društvu najstarijeg olimpijca Duje Bonačića i Barbare Matić, najtrofejnije judo juniorske sportašice, podići zastavu EU.
- Nismo baš imali dosta vremena za sve pripremiti, jer je bivša gradska vlast smatrala da je korektno da organizacija ove proslave ostane onima koji pobijede na izborima. Nastojali smo da bude šareno i veselo, a da ne potrošimo puno novca. Paralelno s našom proslavom imamo i veliki koncert Thompsona na Poljudu. To nije u našem programu, već je ranije bilo dogovoreno, ali vjerujem da će i tamo sve proteći u dobrom duhu i dobrom ozračju. I to je Hrvatska - kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar i pozvao građane da posjete događanja prema vlastitim afinitetima.
Proslava će se nastaviti u 20 sati u centru grada. Građanima i gostima Splita će se dijeliti dalmatinski proizvodi, a u zapadnom dijelu podruma Dioklecijanove palače će predstavnici 12 nacionalnih manjina koje žive u Splitu dijeliti 28 vrsta kolača pripremljenih po izvornim receptima matičnih zemalja. Osim kolača, posjetitelji će moći dobiti i recepte onih koji im se najviše svide.Na središnjoj pozornici na splitskoj Rivi će se od 21 sat izmjenjivati brojne klape i KUD-ovi, a u ponoć će se ulazak u EU obilježiti vatrometom, Odom radosti i čestitkom gradonačelnika. Koncert grupa Silente i Libar počinje u 22 sata na Pjaci, a na Matejuški tada počinje EU karaoke show koji će potrajati do 23 sata kada počinje koncert Osmog putnika i Mjesnog odbora.


> Program proslave (.pdf)

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba