index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Gradonačelnik obišao gradilište na Sirobuji

Nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Splita gradonačelnik Ivo Baldasar je, u pratnji predsjednika Vijeća GK Sirobuja Ivice Grubišića Gire, voditelja gradilišta Dalibora Kasala ...

2013_06_18_sirobuja.jpg ... i nadzornog inženjera Darka Potha, obišao gradilište fekalne kanalizacije na području Sirobuje.
- Odabrao sam Sirobuju jer je ovo u zadnje vrijeme najkonkretniji komunalni zahvat u našem gradu, rekao je gradonačelnik uz napomenu da će se po istom modelu rješavati komunalna infrastruktura u drugim kotarevima koji nemaju riješenu fekalnu kanalizaciju.
Izgradnjom, koja je započela u rujnu prošle godine, obuhvaćeno je 600 objekata s 1500 stambenih jedinica u kojima živi oko 3000 stanovnika, a prema riječima Ivana Grubišića Gire, a izvođač radova tvrtka „Lavčević“ do sada je napravila 30 posto od predviđenog posla. Na trasi dugoj 12,5 kilometara, s rokom izgradnje dvije godine, osim izgradnje fekalne kanalizacije, ugrađuju se i nove vodovodne cijevi, kalibrira elektro mreža, ugrađuje nova javna rasvjeta, modernizira se telefonska mreža i asfaltiraju ceste u punom profilu.Investicija je vrijedna  oko 50 milijuna kuna, od čega je 30 milijuna osigurano iz sredstava fondova Europske unije, 10 milijuna su ugovorili građani u vidu sufinanciranja, a ostatak će se podmiriti iz gradskog proračuna.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba