index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Boris Ćurković predsjednik Gradskog vijeća

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita je mr.sc. Boris Ćurković (SDP), a potpredsjednici Igor Mladinić (HNS) i Petar Škorić (HDZ). Većinom glasova odlučili su to splitski vijećnici na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća ...

2013_06_18_sjednica.jpg ... koju je sazvao i otvorio Veljan Radojković, predstojnik p.o. Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
- Ovaj mi je izbor velika čast i obaveza. U odnosu na prethodni saziv jači smo za 10 ruku. S obzirom da većinu vijećnika poznajem radi se o reprezentativnom skupu kojeg krase profesionalnost i ljudske vrijednosti i baš te kvalitete su garancija da će znati udovoljiti zahtjevima vremena. Na ovom Gradskom vijeću će se prelamati brojne silnice, bit će različitih interesa i zahtjeva, ali ako smognemo snage moći ćemo u demokratskoj proceduri riješiti, ako ne sve, onda onaj krucijalni dio koji bude važan građanima – kazao je novi predsjednik Gradskog vijeća.
Za izbor Ćurkovića glasovao je 21 vijećnik SDP-a, HNS-a, HSU-a, HGS-a, te nezavisnih lista Ivana Grubišića i Anđelke Visković dok su vijećnici HDZ-a i koalicijskih partnera bili protiv, a vijećnici s nezavisne liste Marijane Puljak suzdržani.
Sjednica, kojoj je nazočilo 34 od ukupno 35 vijećnika, započela je intoniranjem himne „Lijepa naša“, svečane pjesme Grada Splita i minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje. Nakon utvrđivanja kvoruma izabrana je Mandatna komisija u sastavu Ivan Banović (predsjednik), Srđan Gjurković i Luka Podrug koja je verificirala vijećničke mandate. Daljnji tijek sjednice, do izbora predsjednika Vijeća, preuzeo je Drago Davidović , a vijećnici su položili svečanu prisegu.
Potom je izabran Odbor za izbor i imenovanje na čelu s Milanom Blaževskim, zamjenik je Goran Sučić, a članovi Srđan Gjurković, Tomislav Prljević i Tonči  Blažević, nakon čega se pristupilo izboru predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.
Na kraju sjednice vijećnicima se obratio i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar kazavši:
-Danas smo pokazali pravo lice demokracije. Imali smo za i protiv, ali sve je išlo glatko. Uspjeli smo ovo provesti na miran način, nadam se da će se i ubuduće voditi na sličan način, pitomo, demokratski i mirno. Prva radna sjednica Gradskog vijeća najavljena je za mjesec dana.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba