index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Održana konferencija na temu 'Konkurentnost malih i obiteljskih hotela na današnjem međunarodnom turističkom tržištu'

U sklopu projekta ACOST, gdje kao partneri surađuju Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela te talijanski partner iz Gorizie, s ciljem jačanja suradnje između Hrvatske i Italije na razvoju turističke ponude i destinacija, danas je u Splitu održana završna međunarodna konferencija.

2013_06_07_acost.jpg Konferencija na temu Konkurentnost malih i obiteljskih hotela na današnjem međunarodnom turističkom tržištu, okupila je brojne predstavnike iz područja turizma, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Ivo Baldasar, koji je izrazio zadovoljstvo što kao prvu protokolarnu obvezu ima upravo obraćanje na temu turizma. Naglasio je kako su mali i obiteljski hoteli jedan od najvažnijih pravaca razvoja turizma te kako će tijekom svog mandata raditi u smjeru jačanja turističkog potencijala u Gradu Splitu. „Ono po čemu smo prepoznatljivi je taj osobni dodir prema turistima“, zaključio je gradonačelnik, poželjevši prisutnima uspješan rad.
U uvodnim izlaganjima uzvanicima se obratio i ministar turizma Darko Lorencin, koji je istaknuo kako nedavno usvojena Strategija razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020.godine, pozicionira i precizira ulogu malih i obiteljskih hotela, koji su ujedno, prema 2013_06_07_acost-B.jpgriječima ministra i katalizatori sezone. Ministar Lorencin naglasio je i skorašnju izradu akcijskog plana, koji predviđa otvaranje 200-tinjak novih hotela, kao i novi vid smještaja - flotu od 100-njak brodova, koji bi za cilj imali približavanje jadranskih otoka turistima.
Prigodnim riječima obratio se Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, kao i novoizabrani župan Zlatko Ževrnja. Protokolarni dio završio je s obraćanjima gostiju iz Italije Paola Grigollija i Chiare Bille, nakon čega je nastavljen radni dio konferencije.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba