index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Finci u Banovini

„Posebna mi je čast primiti vojna izaslanstva, jer sam i sam umirovljeni časnik Hrvatske vojske“ rekao je zamjenik gradonačelnika Jure Šundov na primanju koje je danas priredio za veleposlanika Republike Finske u RH, Juhaa Ottmana, ...

2013_05_22_finski-brod.jpg ... zapovjednika Finske mornaričke akademije, Sakira Martima i kapetan korvete Mika Raunu, zapovjednika broda finske Ratne mornarice „Pahjamaa“ koji u sklopu provedbe bilateralne vojne suradnje HRM-a s finskom RM od 21. do 24. svibnja 2013. boravi u posjeti je HRM-u i gradu Splitu.
„Veoma sam zadovoljan što sam posjetu vašem gradu, a finskom ratnom brodu ovo je druga posjeta Splitu“ rekao je veleposlanik Ottman napominjući da Split Fincima, osim po prirodnim ljepotana i kulturnim vrednotama, poznat po svom brodogradilištu koje je za njihovu kompaniju Viking izradilo brodove Amorellu i Izabelu koji plove na relacijama između Švedske i Finske. „Split je popularan i kao turistička destinacija, lani ga je posjetilo 40.000 Finaca, a svake godine se povećava broj turista“ ustvrdio je veleposlanik Juhaa Ottmana, dok je zapovjednik broda „Pahjamaa“ rekao  kako očekuje da će njegova posada potrošiti sav svoj novac u našem lijepom gradu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba