index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Zamjenik Šundov s bespravnim graditeljima

Učinit ćemo sve da se građevinska zona unutar Marjana ne širi, a da se sačuvaju već izgrađeni objekti. Ne pogodujemo nikome tko tamo želi graditi nego želimo pomoći ljudima da zadrže krov nad glavom ...

2013_05_15_Legal_Marjan_Press_B.jpg -poručio je zamjenik gradonačelnika Jure Šundov na današnjoj tiskovnoj konferenciji koja je održana nakon sastanka koji je u Banovini imao s predstavnicima stanara s područja Marjana, iza nove bolnice i pored Campusa čije se kuće ne mogu legalizirati po važećem Zakonu o legalizaciji objekata.

Prema njegovim riječima u ovom se trenutku unutar granica grada Splita čak 250 nelegalno sagrađenih objekata ne može legalizirati, sve zbog članka 6 Zakona o legalizaciji koja veli kako objekti «na planiranim koridorima prometnih, infrastrukturnih ili vodnih građevina od interesa za RH i/ili lokalnu samoupravu» nije moguće legalizirati. Zamjenik Šundov je stoga obećao da će poduzeti sve mjere da se izgrađeni objekti zadrže u prostoru, a ukoliko aktualna vlast ne ostane nakon predstojećih lokalnih izbora, postoji odluka Gradskog vijeća koja buduću garnituru obvezuje.

Predsjednik udruge „Merjan“ Goran Jugović je ustvrdio da je zadovoljan obećanjem, ali da je u tom smjeru već išla odluka gradskih vijećnika kada su se složili da se Ministarstvu graditeljstva uputi inicijativa za pronalazak rješenja.

2013_05_15_Legal_Marjan_Press_A.jpgPotpisali su, kako je rekao, i Kodeks za Marjan, osim dijela rušenja bespravnih građevina, ali su se usuglasili s Društvom Marjan da se postojeće obiteljske kuće saniraju i usklade s okolišom Park šume.

Pročelnica za urbanizam i zaštitu okoliša, Ružica Batinić Santro na tiskovnoj konferenciji je otkrila da je do sada predano četiri tisuće zahtjeva za legalizacijom, od čega je riješeno 20 posto. Gradski urbanisti nastoje, kako je rekla naći najbolje moguće rješenje za svakog podnositelja zahtjeva i do sada nisu donosili negativna rješenja.Do konca lipnja, procjenjuje da će se brojka zahtjeva popeti do 15 tisuća.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba