index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Obilježena 22. obljetnica prosvjeda pred Banovinom

Podizanjem hrvatske zastave uz intoniranje himne „Lijepa naša“ započela je svečanost obilježavanja obljetnice javnog prosvjeda pred Banovinom, u kojem je 1991. sudjelovalo više od 50 tisuća Splićana.

2013_05_06_Banovina.jpg Hrvatski stijeg ispred zgrade Gradske uprave u kojem je nekada bilo Zapovjedništvo vojnopomorske oblasti JNA, podigao je pričuvni časnik Hrvatske vojske Ivica Balić koji je prije 22 godine na istom mjestu skinuo jugoslavensku i podigao hrvatsku zastavu.
Povijesnoga dana prisjetili su se predstavnici HUS-a, „Brodosplitova“ Nezavisnog sindikata, zamjenik gradonačelnika Jure Šundov, koji je bio jedan od organizatora i sudionika događanja ispred Banovine, te zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić.
- Toga dana, ali i poslije u borbama za stvaranje Hrvatske, radnici splitskih poduzeća pokazali su spremnost na žrtve. Nažalost, u međuvremenu su te žrtve okaljane lošom privatizacijom, grabežljivošću i lošim vođenjem zemlje. Ovih dana neimaština i siromaštvo hrvatskih građana poprimaju alarmantne razmjere. Politička sloboda bez ekonomske slobode gubi svoj smisao - poručio je okupljenima čelnik HUS-a Ozren Matijašević.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba