index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Svečana sjednica za Dan grada

Povodom Dana grada i blagdana svetog Dujma održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu na kojoj su uz obraćanje predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić, ...

2013_05_06_becic-sudamja.jpg ... gradonačelnika Željka Keruma i nadbiskupa Marina Barišića, dodijeljene nagrade Grada.
Predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić dala je presjek rada vijeća u protekle četiri godine mandata. Tom prilikom je u prvi plan istaknula socijalnu osjetljivost prema nezaposlenima i umirovljenicima kao osnovnu misao koja je vodila rad Gradskog vijeća. Također je navela i veliku podršku koju je Gradsko vijeće pružalo projektu izgradnje Zapadne obale smatrajući je prekretnicom u razvitku turističkog potencijala ovoga grada.
Gradonačelnik grada Splita Željko Kerum, pokušao je sažeti sve što je učinjeno tijekom njegovog mandata te je naveo izgradnju Zapadne obale, legalizaciju besplatne izgradnje, kanalizaciju za istočne kotareve, donacije za školske knjige i vrtiće, kao rezultate po kojima će građani pamtiti ovu gradsku vlast.
2013_05_06_kerum-sudamja.jpgMsgr. Marin Barišić, Splitsko-makarski nadbiskup povukao je paralelu između sv. Dujma i cara Dioklecijana, kao dva oprečna puta kojim čovjek može krenuti te poručio kako nije razborito slaviti Dujma samo jedan dan, a ostale dane slijediti Dioklecijanovu logiku.
Već tradicionalno na Svečanoj sjednici gradonačelnik Željko Kerum i Nevenka Bečić, predsjednica Gradskog vijećauručili su i nagrade laureatima Grada Splita.
Nagradu za životno djelo dobili su: GerardDenegri, za izniman doprinos razvoju i promicanju ugleda grada, a posebno njegove povijesti i kulture, dr. med. spec. Ivo Ostojić - Knežić, za cjelokupan životni doprinos u području zdravstva i medicinske pomoći te razvoj humanitarnih aktivnosti grada dobio je posthumno, dr. sc. don Drago Šimundža, za vrijedna ostvarenja i postignute rezultate na području duhovnosti, znanosti, obrazovanja i kulture te Boris Matošić za osobit doprinos razvoju pomorstva i unapređenju sigurnosti plovidbe u akvatoriju pod nadležnošću Lučke kapetanije Split.
2013_05_06_hnk-dobitnici.jpgU kategoriji osobnih nagrada za 2012. godinu nagrađeni su: prof. Vlado Sunko za naročite zasluge i ostvarene rezultate u promicanju hrvatske glazbene baštine u zemlji i inozemstvu, dr. sc. Radoslav Bužančić za niz uspješnih projekata na proučavanju povijesne i kulturne baštine, a osobito za objavu knjige Nikola Ivanov Firentinac i trogirska Renovatiourbis te Ines Brajković za požrtvovan i nesebičan rad u poticanju i pružanju pomoći osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. Skupnu nagradu za 2012. godinu dobio je Gradski zbor Brodosplit za naročite zasluge i postignuća u promicanju kulture i glazbene baštine u zemlji i inozemstvu.U prigodnom programu inspiriranom 90-tom godišnjicom umjetničkog djelovanja Ive Tijardovića, uz voditelje svečanosti Ivu Perkušića i Jelenu Posavec Tušek, nastupili su: „Camerata“ pod vodstvom maestra Ivana Huta, Tonči Banov, Helena Papić, Mirjana Donadini, Irina Niykolenko i Gradski zbor “Brodosplit”.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba