index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Otvorena izložba „Peristil 2003. – 2013.“

U Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci pročelnica Službe za kulturu i umjetnost Grada Splita Maja Munivrana, otvorila je danas izložbu koju su po završetku desetogodišnjeg projekta ...

2013_05_03_radovi-peristil.jpg ... zaštite, obnove i prezentacije Peristila priredili Hrvatski restauratorski zavod i Grad Split.

S obzirom na važnost Peristila kao središta i najreprezentativnijeg dijela carske palače koja je dio splitske povijesne jezgre upisane na Listu svjetske kulturne baštine, te s obzirom na složenost konzervatorskih problema i uključenost brojnih domaćih i stranih stručnjaka i institucija, njegova obnova predstavlja jedan od najznačajnijih konzervatorsko-restauratorskih zahvata u Hrvatskoj.

Na početku trećega tisućljeća konačno smo svjedoci opsežnog projekta kojim se po prvi put sagledava taj prostor u cjelini. Potaknut inicijalnim sredstvima donacije World Monuments Fund, uz dodatnu financijsku potporu Ministarstva kulture RH, zahvat je najvećim dijelom financirao Grad Split. U početku zamišljen kao čišćenje antičke kamene arhitekture, prerastao je u složen konzervatorski i restauratorski posao koji je obuhvatio sve segmente, od sanacije temelja i konstrukcije, preko čišćenja i konzervacije kamena, žbuke i ostalih materijala do krajnje prezentacije toga slojevitog spomenika.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba