index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

World Press Photo 9. put u gradu pod Marjanom

Izložba svjetske novinske fotografije WORLD PRESS PHOTO i ove će godine biti predstavljena Splićanima u sklopu proslave Sudamje, najavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana u  zgradi gradske uprave.

2013_05_03_wpp-press.jpg „Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti po deveti put ovu iznimnu izložbu, ne samo za Grad Split već i za cijelu Hrvatsku, s obzirom da je Split jedini grad, u ovom dijelu Europe, koji je ugošćuje. Zahvaljujem Fotoklubu Split na dugogodišnjem entuzijazmu oko organizacije izložbe“, istaknula je pročelnica Ured gradonačelnika, Ivana Viđak Bjedov.
„Cilj ove izložbe je suočavanje sa stvarnošću, koliko god ono potresno bilo. Na natječaj su se prijavila 5.666 fotografa s 103.481 fotografije. Podijeljeno je 56 nagrada fotografima iz 33 zemlje, a u Splitu će biti predstavljeno oko 170 fotografija“, naglasio je Valentino Bilić Prcić, predstavljajući koncept natječaja.
„O važnosti izložbe, koja je uvijek angažiranog karaktera, dovoljno svjedoči podatak da je prošle godine predstavljena u 50 zemalja, odnosno 80 gradova“, istaknuo je Feđa Klarić, zahvalivši se gradu Splitu na financijskoj potpori u organizaciji izložbe.
Međunarodni žiri izabrao je, na 56. godišnjem natječaju World Press Photo, fotografiju Paula Hansena, fotografa švedskog dnevnog lista Dagens Nyheter za fotografiju godine 2012. Fotografija prikazuje grupu muškaraca koji na sprovod u džamiju u Gazi nose mrtva tijela dvojice dječaka. Izložba WORLD PRESS PHOTO otvara se 06. svibnja u 19.30 sati u Dioklecijanovim podrumima, a trajat će tri tjedna.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba