index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Zamjenik gradonačelnika Jure Šundov položio vijenac u Yad Vashemu

U sklopu uzvratnog posjeta izraelskom gradu prijatelju Beit Shemeshu zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov u srijedu je boravio u Jeruzalemu gdje je, u pratnji hrvatskog veleposlanika u Izraelu Pjera Šimunovića, ...

2013_02_27_Vijenci_Yad_Vashemu.jpg ... položio vijenac i obnovio vječnu vatru u Yad Vashemu, Memorijalnom centru za žrtve holokausta.

Dojmove iz Yad Vashema dogradonačelnik Šundov upisao je u Knjigu utisaka napisavši, između ostalog:“ Neka se nikada ne ponovi, neka cijeli svijet i buduća pokoljenja ovdje nauče lekciju. Želim lijepu budućnost i trajni mir prijateljskom židovskom narodu“. Zamjenik splitskog gradonačelnika susreo se i s dr. Davidom Silberklangom, direktorom Yad Vashem Studies koji je, kao gost grada, boravio u Splitu 2006.godine.

2013_02_27_Vijenci_Yad_Vashemu_B.jpgTijekom dana dogradonačelnik Šundov održao je sastanak i s Francoise Cafri, direktoricom Međunarodne suradnje i voditeljicom Odjela za kulturu i društvenu djelatnost  grada Jeruzalema. Ustvrdivši kako  hrvatski i židovski narod imaju sličnu povijest bremenitu borbom za opstanak, Šundov i Cafri istaknuli su nadu u izgradnju bolje budućnosti za mlade generacije. Razgovarali su o mogućnostima suradnje na području kulture i sporta, a gđa Cafri pokazala se dobrom poznavateljicom hrvatskog sporta napomenuvši kako su svojevremeno ugostili u Jeruzalemu i tenisača Gorana Ivaniševića.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba