index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

„Noć muzeja“ u Splitu

Bogatim programom u splitskim muzejima, galerijama i kulturnim ustanovama i ove će se godine obilježiti „Noć muzeja“, manifestacija koja se već sedmu godinu za redom održava ...

2013_01_25_Noc_Muzeja_B.jpg ... u više od sto gradova i mjesta u Hrvatskoj. Rekao je zamjenik gradonačelnika , Jure Šundov koji je danas zajedno s pročelnicom za kulturu Majom Munivranom i predstavnicima muzeja, galerija i kulturnih ustanova nazočio tiskovnoj konferenciji u zgradi Gradske uprave sazvanoj povodom ovogodišnje manifestacije.
Kao doprinos boljoj organizaciji ovog događanja Grad je s Prometnom dogovorio besplatne autobusne linije koje će obuhvatiti muzeje na području stare gradske jezgre, Solina i Zvjezdano selo na Mosoru. Privremena autobusna linija na relaciji HNK-Zvončac-HNK prometovat će svakih sat vremena od 18.00 do 1.00 sat, dok će tri autobusa od terminala na Sukoišanu do Zvjezdanog sela na Mosoru voziti s polaskom iz Splita u 17.00 s predviđenim povratkom u 23.30 sati.
Ove godine „Noći muzeja“, kako je rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji, priključile su se Sveučilišna knjižnica koja će raditi do 1.00 sat u noći i Gradska knjižnica Marka Marulića koja će biti otvorene do 22 sata, te Atelje Vaska Lipovca i Foto klub Split. U podrumima Dioklecijanove palače, uz besplatno razgledavanje u pratnji turističkih vodiča, organiziran je i glazbeno-scenski program nastupom splitskih KUD-ova, Brodosplit i Filip Dević, Mandolinskog orkestra Sanctus Domnio, Gradskog zbora Brodosplit, te etno-jazz grupa Savannah Expression. Na Peristilu se organizira plesni program u suradnji sa Salsa Studiom Split gdje će građani moći uživati u taktovima latino glazbe, dok će u Marmontovoj ulici, pored Peškarije, nastupiti splitski bendovi Čuvari svirala, Šejn i Anka Yellow Orchestra.
Osim razgledavanja stalnih postava uz stručna vodstva, izložbe, dokumentarne filmove i prezentacije većina splitskih galerija, muzeja i kulturnih ustanova za „Noć muzeja“ je osmislila i brojne pogodnosti za posjetitelje.


> Program događanja "Noć muzeja 2013."

> Privremena autobusna linija povodom manifestacije

> Trasa privremene autobusne linije (grafički prikaz)

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba