index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Frane Radelja novi je predsjednik Savjeta mladih grada Splita

Frane Radelja jednoglasno je danas izabran za novog predsjednika Savjeta mladih grada Splita, na konstituirajućoj sjednici novog saziva, kojoj je prisustvovao i zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov.

2013_01_17_savjet-mladih.jpg Radelja, koji ima 26 godina, završio je diplomski studij Pomorskog fakulteta u Splitu, a za njegovu zamjenicu, također jednoglasno, izabrana je 25-godišnja diplomirana ekonomistica Marina Milošević. Oni će u slijedeće dvije godine voditi treći saziv Savjeta mladih, koji ima 11 članova.
Sjednicu je do izbora novog predsjednika Savjeta vodio gradski vijećnik Dane Galić, inače predsjednik Komisije Gradskog vijeća za suradnju s mladima grada Splita te novom vodstvu i članovima Savjeta zaželio da što uspješnije artikuliraju potrebe i interese mladih te da zajedno s vodstvom grada i gradskim vijećnicima uspješno realiziraju što više projekata.
Zamjenik gradonačelnika Jure Šundov čestitao je članovima Savjeta na izboru te izrazio uvjerenje da neće samo formalno obnašati svoje funkcije već da će biti stvarno radno tijelo koje će zastupati i promicati interese mladih. „Rad prethodnog saziva, kao i njihovo iskustvo te istraživanje o potrebama mladih omogućavaju dobar start novom sazivu Savjeta. Trenutna situacija u društvu je financijski teška i prisutna je velika depresija. Međutim, u povijesti smo imali i težih trenutaka, ali smo preživjeli. Nadam se da ćete unijeti novi optimizam i vjerujem da ste vi naša sadašnjost te da ćete svoje ideje uspjeti nametnuti nama „starijima“ da ih uspješno zajedno realiziramo“, kazao je zamjenik Šundov, zahvalivši na radu i članovima prethodnog saziva, čiji je predsjednik Mario Popović također prisustvovao konstituiranju novog saziva Savjeta.
2013_01_17_savjet_mladih.jpgGovoreći o viziji budućeg rada, predsjednik Frane Radelja je kao prve korake najavio razgovore s prethodnim sazivom Savjeta, a smjer djelovanja bi po njemu trebao biti u pravcu rješavanja problema nezaposlenosti, upisnih kvota na studije, suradnje sa županijskim Savjetom te osnivanje Ureda za mlade. Njegova zamjenica Marina Milošević također je izrazila uvjerenje da će novi Savjet uspjeti u narednom periodu podići razinu kvalitete života mladih u Splitu. Pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Viđak Bjedov upoznala je članove Savjeta s tekućim aktivnostima, pogotovo onim na izmjenama Zakona o savjetima mladih odnosno na Zakonu o mladima te ih izvijestila o proračunskim sredstvima koja su predviđena za aktivnosti mladih u Splitu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba