index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Primanje u povodu 21. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

U povodu 21. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske danas su predsjednica Gradskog vijeća grada Splita Nevenka Bečić i zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov, priredili svečano primanje za predstavnike ...

2013_01_15_konzuli-manjine.jpg ... Konzularnog zbora u Splitu te predstavnike nacionalnih manjina u Splitu.
„Čast i zadovoljstvo je što se zajedno možemo prisjetiti datuma koji je zlatnim slovima upisan u povijest Hrvata i Republike Hrvatske. Taj 15. siječnja 1992. godine je dan kada su svi Hrvati osjetili ponos i dostojanstvo, jer su ostvarili samostalnu Republiku Hrvatsku. Tako smo ispunjeni ponosom, srećom i zadovoljstvom dočekali i 22. svibnja 1992. godine kada je Hrvatska postala i članicom Ujedinjenih Naroda. U ovom trenutku, kada se tih događaja prisjećamo sa ponosom i srećom, ne mogu, a da ne izrazim zahvalnost svima koji su doprinijeli ostvarenju hrvatske samostalnosti, a u prvom redu hrvatskim braniteljima, koji su časno stali u obranu Hrvatske i pokazali svijetu da Hrvatska zaslužuje samostalnost“, rekla je predsjednica Bečić, zahvalivši i svima koji su diplomatski pomogli u ostvarivanju hrvatske samostalnosti.
Zamjenik Šundov je posebno pozdravio i predstavnike nacionalnih manjina, podsjetivši da su i brojni njihovi pripadnici položili živote u obrani hrvatske domovine. U tom kontekstu je podsjetio da je gradonačelnik Željko Kerum u ovom mandatu napravio iskorak u pogledu poboljšavanja uvjeta rada i djelovanja nacionalnih manjina te pravnog reguliranja njihovog statusa.
U ime Konzularnog zbora skupu se obratila Silvana Kondić, konzulica Kraljevine Nizozemske i doajen zbora, izrazivši nadu da će ove godine biti proslavljen i 1. srpanj, kada bi Hrvatska trebala ući u Europsku Uniju.U ime predstavnika nacionalnih manjina skup je pozdravio Angel Mitrevski, član Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske. Podsjetivši da su pripadnici manjina dali velik doprinos u obrani on je ukazao i na zakonska rješenja koja se odnose na nacionalne manjine ocijenivši ih primjerom čak i za članice Europske Unije. Također, zahvalio se sadašnjem vodstvu grada istakavši da je ono dalo veliki doprinos u razvoju suživota, a čega su primjeri i dvije škole na jeziku manjina koje djeluju u Splitu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba