index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Grad nije odgovoran za kašnjenje izgradnje OŠ „Pujanke“

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je obišao gradilište Osnovne škole „Pujanke“, gdje su ga dočekali zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov, pročelnica Službe za prosvjetu i tehničku kulturu Ines Milina Ganza, ...

2013_01_11_os-pujanke.jpg ... ravnatelj škole Boris Vidović, predstavnici roditelja, predvođeni predsjednicom Vijeća roditelja škole Snježanom Pivac te, u ime izvođača radova tvrtke „Feniks“, Željko Kurtanjek, voditelj gradilišta kao i Morana Kapov, koja vrši nadzor gradnje škole.
Ministru Jovanoviću je ovo treći posjet gradilištu osnovne škole u posljednja tri mjeseca (26. 10. 2012., 20. 11. 2012.), pri čemu je ponovo konstatirao da gradnja kasni, te da je za to odgovorna tvrtka „Feniks“, kao izvođač radova te kako Grad Split za to kašnjenje ne snosi nikakvu odgovornost. „Ova škola je jedna od važnijih investicija za osiguranje normalnog rada školskog sustava u Splitu. Zato je Ministarstvo odlučilo što češćim dolascima poticati izvođača da radove privede kraju. Nebrojeno puta smo kontaktirali izvođača, koji nas je uvjeravao da će školska zgrada biti spremna za početak drugog polugodišta. Nažalost to se nije dogodilo. Stoga moram poručiti roditeljima da izvođač nije ispunio ono što se od njega očekivalo i jedini je krivac za nedovršenje izgradnje. Pogotovo jer nam je stalno davao lažna obećanja da će zgrada biti izgrađena. S tvrtkom 'Feniks' imamo mnogo problema na čak četiri gradilišta, a najteže stanje je u Splitu. Problem je što je ta tvrtka krenula u predstečajnu nagodbu. Želeći na svaki mogući način privesti radove kraju mi u Ministarstvu smo sa Ministarstvom financija dogovorili sastanak kako bi osigurali dovršetak izgradnje škole. Grad Split zaista ne snosi nikakvu krivicu zbog nezavršetka radova. Jedini krivac je tvrtka 'Feniks', rekao je ministar Jovanović, koji je dodao da je postotak izvedenih radova vrlo visok i da bi bila šteta da se čeka mjesecima kako bi tvrtka otišla u stečaj. Što se tiče sankcija za izvođača ministar je kazao kako u Ministarstvu nisu naivni i da imaju osigurane bankovne garancije za nekorektno izvršen posao.
„Radovi ne napreduju, već stagniraju, da ne kažem da se ne radi skoro ništa. Stoga smo prema Ministarstvu i Gradu Splitu poslali upit, tražeći odgovor što dalje, odnosno je li 'Feniks' u stanju dovršiti posao. Čuli smo neformalne izjave o predstečajnoj nagodbi i sada tražimo odgovor što dalje“, rekla je nadzornica Kapov.
Voditelj gradilišta je kazao da su od studenog prošle godine napravljeni određeni pomaci. „Napravio sam terminski plan o završetku radova u roku 45 dana. S optimalnim brojem radnika to je u tom roku izvedivo. Sa sjeverne strane nema velikih pomaka, ali je sa južne strane ulaz u školu završen. Unutrašnji ličilački radovi su pripremljeni. Ostaju završne obrade podova i keramika, tako da nije potreban ekstra tempo radova, koji normalnom tehnologijom građenja mogu biti završeni do 28. veljače“, rekao je voditelj Kurtanjek.
Zamjenik Šundov kazao je kako grad Split trpi sve veću štetu što duže traje neizvjesnost oko izgradnje škole. „Riječ je o višemilijunskoj šteti zbog plaćanja prijevoza učenika i Grad jede svoju supstancu. To je najgore utrošen novac Grada. Bilo bi bolje da smo te novce trošili za renoviranje, obnavljanje i popravke škola ili njihovu izgradnju. Ovako ga trošimo, jer nemamo drugog izbora, a nitko nije zadovoljan, ni građani, ni učenici, ni Ministarstvo ni Grad“, rekao je zamjenik Šundov. Pročelnica Milina Ganza dodala je kako je riječ o 730 učenika koji se prevoze na četiri različite lokacije u četiri škole, što Grad godišnje plaća oko dva milijuna kuna.Ministar Jovanović je danas obišao i Obrtničko tehničku školu, koja je spremna za useljenje i čija će sportska dvorana biti završena do svibnja, a sve je koštalo oko 80 milijuna kuna. Također, je obišao i zgradu Zdravstvene škole, koja je koštala 45 milijuna kuna i koja je spremna za useljenje, a još se samo treba urediti njen okoliš.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba