index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Oproštaj od Vladimira Schönauera Geze

Nekadašnji i današnji igrači „Hajduka“, članovi vodstva navijači i simpatizeri kluba te brojni prijatelji danas su se, na komemorativnoj svečanosti na stadionu u Poljudu, oprostili od Vladimira Schönauera Geze, ...

2013_01_09_schonauer-komemo.jpg ... nogometne legende splitskog i najstarijeg hrvatskog prvoligaškog kluba.
Nakon minute šutnje na koju je pozvao predsjednik „Hajduka“ Marin Brbić, od preminulog člana zlatne „Hajdukove“ generacije, koja je 1950. godine osvojila prvenstvo države bez poraza, u ime kluba, suigrača i prijatelja oprostio se predsjednik Skupštine kluba Vinko Radovani.
Govoreći o njegovom životnom i sportskom vijeku Radovani je istaknuo da je Schönauer bio veliki čovjek, koji je rado pomagao drugima, poštivao različitosti te da je igrajući završio Ekonomski fakultet, zbog čega je zasluženo nosio i naslov intelektualca u kopačkama. Pritom je i podsjetio da je Schönauer od izgradnje stadiona 1979. godine do umirovljenja bio direktor tog najvećeg i najznačajnijeg sportskog objekta u Splitu. „Za Hajduk je odigrao 471 utakmicu i postigao 132 zgoditka. Tu ništa ne treba dodati. On je istinska legenda i možemo mu samo reći jedno veliko hvala“ kazao je na kraju Radovani.
U ime Grada Splita komemoraciji je prisustvovao savjetnik gradonačelnika za sport Ivan Veštić. Posljednji ispraćaj preminulog nogometnog velikana održat će se danas na splitskom groblju Lovrinac.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba