index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

MAG-ovci održali „Koncert s Predsjednikom“ za beskućnike

U HNK Split održan je večeras Koncert s Predsjednikom, a prihod od ulaznica namijenjen je uređenju prihvatilišta za beskućnike. Koncertu je osobno nazočio predsjednik RH dr. Ivo Josipović u čijoj pratnji ...

2012_12_08_hnk-koncert.jpg ... su bili zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov te splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader.
Inicijatori koncerta su Udruge MoSt i MAG, a obraćajući se publici u gotovo punom teatru predsjednik Josipović je istaknuo da je Hrvatska zemlja koja ima velike probleme, ali je ponovno pokazala da ima ljude koji jesu solidarni i koji zajedno sa svojim građanima brinu i čine sve da pomognu onda kada je teško,dodavši da se plemenitost, dobrota i solidarnost pokazuje najviše onda
kada je teško. Dogradonačelnik Šundov zahvalio je svim dobrim ljudima koji su kupnjom karte ili pomaganjem u organizaciji doprinijeli realizaciji koncerta istaknuvši kako i ova večer pokazuje da ljudskost nije nestala. „Institucijama se događalo da zakažu, Splićanima nikada“ kazao je Šundov izražavajući uvjerenje da će solidarnost i ubuduće 2012_12_08_josipovic-most.jpgostati jedna od značajki Splita.
Na koncertu su nastupili pijanisti Marin Limić i Zoran Velić, mandolinski kvartet „Da Capo“, trio „Lhotka“, komorni orkestar MAG-a pod ravnanjem Ivana Huta, a gosti večeri bile su sopranistice Valentina Fijačko i Cynthia Hansell Bakić i tenor Domagoj Dorotić. Izvođene su skladbe hrvatskih skladatelja. U subotu poslije podne predsjednik Josipović i dogradonačelnik Šundov posjetili su prenoćište Udruge MoSt gdje su se susreli s predsjednicom Udruge Đordanom Barbarić, potpredsjednikom Dadom Lelasom, volonterima i beskućnicima.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba