index
naslovnica.gif
Grad Split
Gradonačelnik
Akti gradonačelnika
Gradsko vijeće
Pravo na pristup informacijama
Savjetovanje s javnošću
Zaštita osobnih podataka
Službeni glasnik
Telefonski imenik gradske uprave
Otpad nije smeće!
Gradsko oko
Kulturna strategija grada Splita
Strategija Urbane aglomeracije Split
Karepovac
Izbori za članove vijeća GK i MO 2018.
Arhiva vijestimain_galerija

Održan sastanak između predstavnika Grada Splita i novoizabrane Koordinacije vijeća nacionalnih manjina

Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, razmatrala je na današnjoj sjednici zajedno s predstavnicima Grada, financiranje i rad vijeća te predstojeće aktivnosti do kraja godine.

2012_11_29_Manjine.jpg S obzirom na sredstva predviđena u ovogodišnjem proračunu najviše pažnje je posvećeno organiziranju i financiranju predstojećih velikih i tradicionalnih zajedničkih manifestacija svih manjina koje organizirano djeluju u gradu Splitu. Riječ je o osmom po redu obilježavanju Dana ljudskih prava te 3. smotri kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina.

Na sastanku je potaknuto što skorije donošenje programa aktivnosti za narednu godinu kako bi se spremnije analizirale potrebe u odnosu na mogućnosti proračuna. U tom smislu je ocijenjeno kako proračun u stavci za nacionalne manjine, za 2013. godinu ne bi trebao biti manji od ovogodišnjeg.

Ukazano je i na mogućnosti i potrebu izrade projekata kojima bi se apliciralo prema fondovima Europske Unije. Također i na mogućnosti uključivanja pripadnika nacionalnih manjina u aktivnosti koje već financira Grad Split, kao što je edukacija u IT sektoru koja se provodi u MIC-u na splitskom FESB-u te uključivanje mladih pripadnika manjina u aktivnosti Regionalnog INFO centra za mlade na Šperunu.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Koordinacije, Nadežda Eterović, potpredsjednica Ana Lunić, te članovi Angel Mitrevski, Ibrahim Duraković, Borivoje Stevović i Ištvan Kollar.

U ime Grada Splita novoizabranoj Koordinaciji čestitala je pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Splita, Ivana Viđak Bjedov te savjetnica za odnose s nacionalnim i vjerskim manjinama  Marica Ružić.

Print

 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba