index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

U OŠ „Spinut“ počela realizacija Comenius projekta

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković prisustvovala je danas u OŠ„Spinut“ prigodnoj svečanosti kojom je označen početak realizacije dvogodišnjeg Comenius projekta, pod naslovom „Sretnimo se tamo gdje se susreću naše kulture“.

2012_10_29_os-spinut.jpg Riječ je o projektu u čijoj realizaciji sudjeluju partnerske škole iz Grčke, Turske, Litve, Poljske, Bugarske, Italije, Velike Britanije i Španjolske.
„Ova škola je uključena u mnoge projekte, od kojih ovaj ima značajnu posebnost. Grad Split je star preko 1700 godina. Nastao je iz prekrasne palače koju je prepoznao i UNESCO- stavivši je pod svoju zaštitu. U tom smislu je za nas važno da naše ljude, a posebno našu djecu upoznamo s baštinom te da ih učimo kako da je cijene i čuvaju,ali i kako je oživjeti kao veliki i važni potencijal grada. Grad Split se kandidirao za Europski grad kulture 2020. godine. Upravo je i ovaj projekt jedan od poticaja u realizaciji naše kandidature“, kazala je zamjenica splitskog gradonačelnika, zaželjevši svim sudionicima skupa uspjeh u radu, a gostima da se ugodno provedu u Splitu.
„U dvije godine realizacije projekta, koji je podržan sredstvima Europske Unije, učenici će provesti niz aktivnosti tijekom kojih će učiti o vlastitom identitetu i kulturi, ali, istovremeno i i baštini svih zemalja sudionica projekta. Ovakve projektne aktivnosti poticat će na razmišljanje glede odnosa sa drugim i drugačijim kulturama, što i jeste jedan od preduvjeta za dugoročan razvoj multietničkih i multikulturalnih priprema mladih za život danas. To će postići stjecanjem novih znanja o različitosti kultura i običaja učeći o tradicionalnim jelima, glazbi, plesu, dječjim igrama i slavljima u svim zemljama sudionicama projekta“, kazala je Sanja Čagalj, ravnateljica OŠ „Spinut“, koja je koordinator projekta i prvi domaćin partnerima u projektu.Za vrijeme petodnevnog boravka đaci i njihovi učitelji će obići staru jezgru grada, a otići će i u berbu maslina na Klisu te se svi zajedno družiti u prostorima OŠ „Spinut“.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba