index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Dopunska nastava mađarskog jezika za pripadnike mađarske nacionalne manjine

U Osnovnoj školi „Skalice“ s radom je započela dopunska nastava mađarskog jezika za osnovce - pripadnike mađarske nacionalne manjine u Splitu. U prvi razred je upisano 13 učenika, a dopunska nastava ...

Split_2.jpg ... je otvorena, osim za pripadnike nacionalne manjine i za ostalu djecu koja iskažu interes za učenje ovog jezika. Nastava će se odvijati po takozvanom modelu C. Prema tom modelu nastava se izvodi na materinjem jeziku, a program je usmjeren na učenje jezika i njegovanje kulture nacionalne manjine.

Uz članove mađarske kulturne udruge „Novi mađarski kulturni centar“ i druge uglednike početku rada „mađarske škole“ prisustvovala je i pročelnica Ureda splitskog gradonačelnika, Ivana Viđak Bjedov, koja je pozdravljajući prisutne, djeci, uz želje za uspjehom u svladavanju gradiva, podijelila prigodne darove. Potom je priređen i prigodni program, kojeg je vodila predsjednica udruge Betty Rupčić. Ovom događaju su prisustvovali i Angel Mitrevski, član Savjeta za nacionalne manjine, Juhasz Sandor, predsjednik Saveza mađarskih udruga, Ištvan Kollar,predstavnik mađarske nacionalne manjine u gradu Splitu, Vlado Matas iz Agencije za školstvo te Mate Mamić, ravnatelj OŠ „Skalice“, koji su pozdravili okupljene roditelje uz želje svima za uspješnim radom.

Inače, u OŠ „Skalice“ već četvrtu godinu za redom dvadesetak osnovaca - pripadnika makedonske nacionalne manjine po istom modelu uče makedonski jezik. Ove godine im je nadležno ministarstvo odobrilo i dodatnu satnicu za stariju grupu u kojoj će osim jezika učiti zemljopis, povijest te glazbenu i likovnu umjetnost matične države.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba