index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

U kolovozu u Splitu „World Cup 2012“ u borilačkim sportovima

Od 24. do 26. kolovoza ove godine Split će biti domaćin „Imperium World Cupa 2012.“, koji će okupiti oko 500 majstora borilačkih sportova ju-jutsua (džiju džicua), tradicionalne japanske borilačke vještine, ...

2012_05_10_imperium_WC_2012.jpg ... najavio je na konferenciji za medije, Marko Perutović, tehnički direktor amaterske reprezentacije Hrvatske u džiu džicuu.

Riječ je o finalnom natjecanju – Grand prix-u, kojeg je Split zaslužio višegodišnjim kvalitetnim organiziranjem svjetskog turnira koji je do sada nosio naziv „Split World Cup“. Turnir će u iduće četiri godine nositi u imenu prefiks Imperium prema novom sponzoru. Organizaciju ovogodišnjeg završnog turnira Split je zaslužio i zahvaljujući najboljem hrvatskom borcu - Hrvoju Znaoru, hrvatskom policajcu i majstoru borilačkih vještina, osvajaču više europskih i svjetskih titula, koji se posebno istakao u višegodišnjem radu s osobama s poteškoćama u razvoju i koji je proteklog vikenda, 5. svibnja, primljen u „Lisboa Hall of Fame martial arts“.

Sam Znaor je najavio da će Split dobiti i Hall of Fame borilačkih vještina. S tim u vezi je zahvalio gradu Splitu te Ediju Ugrini, vlasniku Imperiuma što su prepoznali rad klubova borilačkih sportova i projekte koje oni razvijaju. Izrazio je nadu da će u Kuću slave uspjeti dovesti Mirka Filipovića, Branka Cikatića, Voju Vujovića, sestre Zaninović i druge velike sportaše i borce. „Nama u amaterskim sportovima je dovoljno malo da napravimo puno. Spektakl na kojeg će doći i velika imena borilačkih sportova svijeta će biti veliki poticaj za daljnji razvoj“ rekao je Znaor, dodajući da se očekuje i Dana Whitea, predsjednika UFC-a i „kralja“ MMA, koji će u Split poslati jako izaslanstvo te ako oni budu zadovoljni organizacijom i kvalitetom borbi preuzeli bi vođenje turnira. To bi značilo da bi svake godine u Hrvatsku došlo 2.500 do 3.000 boraca, što bi garantiralo vrhunski spektakl“ kazao je Znaor.

Pročelnik gradske Službe za sport i rad s mladima i udrugama mladih Mario Negotić  kazao je da je Grad već odavno prepoznao kvalitetu džiu džicua u Splitu te podržavao sve velike akcije i turnire koji su organizirani. „Riječ je o manifestaciji koja okuplja veliki broj boraca iz različitih sportova i različitih vještina, na amaterskoj razini, simboličnom pobjedom bez prevelike destrukcije protivnika. Osim toga je važno da se usporedo s natjecanjem održavaju brojni seminari i radionice, tako da se znanja iz cijelog svijeta šire i prenose. Ujedno, velika je čast za grad Split da je naš sugrađanin primljen u Hall of fame borilačkih sportova. Također, ako bi UFC/MMA preuzeli organizaciju ovog turnira to bi Splitu, u jeku turističke sezone, donijelo jednu vrhunsku manifestaciju koja bi dovela velik broj natjecatelja te privukla još veći broj turista. Stoga će Grad i dalje stajati iza ovog projekta“ kazao je Negotić zahvalivši svim sponzorima na pomoći ovom projektu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba