index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Održana 2. Smotra nacionalnih manjina „Dom je tamo gdje je pjesma“

U povodu Dana Europe i u sklopu proslave Dana grada i blagdana svetog Dujma u Domu Hrvatske vojske u Poljudu večeras je održana 2. Smotra kulturno umjetničkih društava nacionalnih manjina, ...

2012_05_09_dom-pjesma.jpg ... koji žive i rade u gradu Splitu, pod nazivom „Dom je tamo gdje je pjesma“.
U dvoipolsatnom programu u kojem su se izmjenjivali kolopleti pjevačkih nastupa zborova (od ženskih, mješovitih pa do dječjih), klapa i pojedinačnih pjevačkih nastupa te plesovi i kola nastupilo je stotinjak izvođača, koji su uz nacionalnu baštinu u svom nastupu imali i dijelove programa iz splitskog i dalmatinskog podneblja.
Uz Makedonsko kulturno društvo „Makedonija“, u programu su sudjelovali članovi Mješovitog pjevačkog zbora Slovenskog kulturnog društva „Triglav“, članovi Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“, Ženska klapa Zajednice Crnogoraca iz Splita, članovi Kulturnog društva Bošnjaka „Preporod“, Udruge Demokratske zajednice Mađara i Novog Mađarskog kulturnog centra. Pozdravljajući u ime grada Splita okupljene predstavnike manjina, prisutne građane i sudionike programa, zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković, izrazila je zadovoljstvo, jer se ova manifestacija održava usporedo sa proslavom Dana Europe i Dana grada te blagdana svetog Duje. „Slušajući jutros na Marjanu, prilikom podizanja zastave Europske Unije, njenu himnu – Odu radosti, moj kolega, zamjenik 2012_05_09_manjine-dom-hv.jpggradonačelnika Jure Šundov i ja osjetili smo da, nakon odluke o ulasku Hrvatske u EU, to postaje i naša zajednička himna. Ove godine slavimo i 700 godina Statuta grada Splita. U njemu su naši preci napisali da Split mora biti otvoren prema svima, da uvijek, a posebno u dane Sudamje mora biti spreman prihvatiti drage goste, koji su spremni doći u njega i pokloniti mu nešto lijepo, najljepše. Naše nacionalne manjine su upravo te i hvala vam što na najljepši mogući način, nizom manifestacija tokom cijele godine, a posebno i ovom smotrom pokazujete svom Splitu da imate splitsko srce, da volite Split, a ja mogu reći i Split voli vas“, kazala je zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba