index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Izmjene na Rivi provesti u koordinaciji s Ministarstvom kulture

Slijedom razmatranja postojećeg stanja na splitskoj Rivi i promišljanja predstojećih aktivnosti i njihovog koordiniranja sa Ministarstvom kulture u Gradskoj upravi je pod predsjedanjem zamjenika gradonačelnika Jure Šundova ...

2012_03_06_sastanak-riva.jpg ... i Anđelke Visković održan sastanak čelnih ljudi svih službi nadležnih za uređenje, održavanje i funkcioniranje tog dijela obalnog prostora grada između Trga Franje Tuđmana i Lučke kapetanije.

Temeljem uvida u dokumentaciju, kao i praćenjem stanja održavanja i opreme Rive te troškova koji proizlaze iz toga primarno je utvrđeno da je cijeli projekt izveden sukladno tada važećoj proceduri uz dobivanje svih potrebnih dozvola i suglasnosti te da će se sve promjene morati provesti na istovjetan način. Ujedno je konstatirano da se nikakve izmjene neće moći provesti bez suglasnosti autora projekta te Ministarstva kulture, od kojeg se u tom smislu očekuju jasne smjernice.

Sukladno tome će se analizirati postojeće odluke na razini grada, koje svojim zaključcima i u njima sadržanim mjerama i rokovima, ili rješenjima o osnivanju radnih tijela eventualno utiču na brzinu i kvalitetu otklanjanja uočenih problema i spornih rješenja. U tom smislu, uz opasku da je urbana oprema Rive koštala 30,273 milijuna kuna, zaključeno je da se mora utvrditi što je s njom, u kakvom je stanju, gdje su i u kakvom statusu stolovi i stolice i kakve postupke treba pokrenuti u vezi s tim. Također, utvrditi stanje hortikulture, razlike u cijeni njenog održavanja s obzirom na izvedenu promjenu u odnosu na izvorno rješenje, koje nije izdržalo mikro klimatske uvjete te utvrditi status proširenja „štekata“. S tim u vezi je ocijenjeno da se već u „slučaju“ stolova i stolica, hortikulture te proširenja „štekata“ dijelom odstupilo od pravila u usvojenom projektu uređenja Rive.

Utvrđeno je i da su česti tehnički problemi kod nosača tendi i rasvjete, da nisu funkcionalni, da se često kvare što rezultira značajnim troškovima zbog čega grad svake godine izdvaja velika sredstva za saniranje tih problema. Pritom se stanje ne popravlja što ukazuje na potrebu preispitivanja takvog rješenja.

S obzirom da je Riva u „obuhvatu“ stare gradske jezgre zaključeno je i da se promišljanja o rješavanju problema moraju koordinirati i s aktivnostima na uređenju Dioklecijanove palače.

Sve aktivnosti će se provoditi sukladno smjernicama Ministarstva kulture, a u tom smislu će se izraditi i dinamički plan za poduzimanje mjera oko ishođenja potrebne dokumentacije, suglasnosti, rješenja, projekata, troškovnika. Planom bi se utvrdile mjere koje bi se provodile odmah, potom kratkoročno i one dugoročne. Ujedno, takvim planom bi se Rivu trebalo sagledati cjelovito od Matejuške do pothodnika.
Zaključeno je i da se s izvještajem s ovog sastanka i usvojenim zaključcima upozna i Društvo za zaštitu kulturne baštine.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba