index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Gradonačelnik Željko Kerum na posljednjem ispraćaju Ante Čede Martinića

Splitski gradonačelnik Željko Kerum zajedno sa zamjenicom, Anđelkom Visković i suradnicima prisustvovao je danas na groblju Lovrinac posljednjem ispraćaju glumca i voditelja dramskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, ...

29_12_2011_Straza_Lovrinac.jpg ... Ante Čede Martinića.
Nebrojeni Splićani, rodbina, prijatelji, ljubitelji kazališne umjetnosti okupili su se na Lovrincu kako bi obitelji izrazili sućut i istovremeno žal zbog preranog odlaska. Usporedo s molitvom uz odar Čede Martinića izmjenjivale su se počasne straže, među kojima je bila i ona s gradonačelnikom Željkom Kerumom i njegovim suradnicima, potom njegovih kazališnih kolega predvođenih v.d. intendantom Duškom Mucalom. Na posljednji ispraćaj došli su brojni uglednici iz javnog i kulturnog života od Jakše Fiamenga, Milana Štrljića, Žarka Radića, Zvonimira Mihanovića, Stipe Radoša, Dražena Lalića, Nile Svete, Ante Sanadera, Viska Haladića, Ive Šimunovića, Arijane Čuline,Vlatka Perkovića, Ivana Ugrine, Trpimira Jurkića, Neni Delmestre, Stefana Kokoškova, Ive Čikeša ….

Zbor HNK Split izveo je potom ariju „Va pensiero“ – zbor sužnjeva iz Verdijeva Nabbuca, a Klapa sveti Florijan, oprostila se od njega također pjesmom. Split je tako uz molitvu i pjesmu ispratio kazališnog umjetnika na vječni počinak u Pučišća na Braču.

 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba