index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Komemoracija u povodu smrti istaknutog glumca Ante Čede Martinića

Na komemoraciji priređenoj u Hrvatskom narodnom kazalištu, u povodu smrti istaknutog glumca Ante Čede Martinića, posljednji pozdrav i sućut obitelji u ime grada je izrazila zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković.

20_12_2011_Komemoracija_C.jpg „Još jedan simbol našeg teatra neće nas više darivati svojim ulogama“ kazala je zamjenica Visković ustvrdivši kako je prerano otišao, kako za obitelj tako i za glumište. Prethodno je u knjizi žalosti otvorenoj u HNK-u izrazila zahvalnost preminulom umjetniku. „Poštovani i dragi Čedo, hvala na svakoj, nama podarenoj ulozi. I velikoj i maloj, jer si i najmanju svojom toplinom, darom, talentom i vrijednim radom učinio velikom. Tvojim odlaskom naša kazališna scena postaje siromašnija, kazališne daske pustije…“ zapisala je u ime grada zamjenica Visković.

20_12_2011_Komemoracija_B.jpgOd glumca su se u splitskom HNK-u, u kojem je bio ravnatelj drame, uz intendanta Duška Mucala, oprostili teatrolog Vlatko Perković, u ime ministrice kulture Andree Zlatar oprostio se Srećko Šestan, a Slavko Juraga u ime Hrvatskog društva dramskih umjetnika. U ime ansambla drame splitskog HNK od Martinića se oprostio njegov kolega Trpimir Jurkić, a potom je uz prizore iz predstava u kojima je Čedo Martinić glumio, ravnatelj opere Ivica Čikeš otpjevao skladbu Alessandra Stradelle "Pieta, Signore“ dok ga je na klaviru pratila Verica Pavasović.

Potom se na poziv intendanta Mucalo cijelo kazalište zadnjim pljeskom oprostilo od glumca, prijatelja i sugrađanina.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba