index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

„Splitu s ljubavlju“ 5.000 porcija bakalara

Zamjenici splitskog gradonačelnika, Anđelka Visković i Jure Šundov sudjelovali su danas na Prokurativama u tradicionalnoj manifestaciji „Splitu s ljubavlju“ tokom koje je građanima podijeljeno 5.000 porcija bakalara.

2011_12_24_Badnjak_Bakalar_A.jpgManifestacija se održava u organizaciji Grada Splita i Splitsko - dalmatinske županije, a najvažniji – kulinarski dio manifestacije nosi Savez kuhara europskih i mediteranskih regija (SKMER).

„Lipo vas je vidit u ovako velikom broju, znači da su grad i županija odradili dobar posao“ kazala je zamjenica Visković, čestitajući građanima Božić i novu godinu u ime gradonačelnika Željka Keruma i vodstva grada. Građanima je čestitao i župan Ante Sanader, a onda je u 11,15 sati počela podjela bakalara. U posebnoj „teći“ promjera 2,6 metara koja je napravljena u splitskom škveru 16 kuhara predvođenih Tomislavom Nikšićem, potpredsjednikom SKMER-a, skuhalo je 200 kg bakalara, 500 kg krumpira, 15 kg luka, 10 kg masla i sve to zalilo s 20 litara vina.

2011_12_24_Badnjak_Bakalar_C.jpgDo podneva je svih pet tisuća porcija bilo podijeljeno, a među onima koji su ga dijelili bili su zamjenici gradonačelnika, župan, dožupan Luka Brčić i predsjednik županijske skupštine Petroslav Sapunar.
U međuvremenu je na istočnoj strani Prokurativa, pod pokroviteljstvom „Slobodne Dalmacije“, počelo Prvenstvo svita u prženju fritula. Između 74 kandidatkinje i kandidata prvu nagradu od 5.000 kuna osvojila je Jasenka Jončić. Natjecale su se i ekipe sportaša i novinara te glumaca.

Cijeli program bio je popraćen pjesmom i svirkom. Binom su tako prodefilirali mandolinski orkestar KUD „Jedinstvo“, klapa „Zvončac“ te brojni drugi.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba