index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Zamjenici gradonačelnika kod nadbiskupa u povodu Božića

Zamjenici splitskog gradonačelnika Anđelka Visković i Jure Šundov prisustvovali su danas primanju što ga tradicionalno u povodu blagdana Božića organizira splitsko – makarski nadbiskup Marin Barišić.

2011_12_22_nadbiskupija-pri.jpg Obraćajući se u ime grada Splita nadbiskupu i nadbiskupu u miru Anti Juriću te svećenicima, časnim sestrama i ostalim prisutnima, zamjenica Visković je u svom govoru istakla poruku ljubavi i odgovornosti. „Svi mi obnašamo važne društvene funkcije, nastojeći raditi na boljitak svih. Pri tome je Betlehemsko svjetlo ono koje nas sigurno vodi da podignutih glava idemo naprijed. Važno je ono što smo napravili radeći svoj posao, ali je još važnije ono što smo napravili prema čovjeku. Zato na kraju godine i imamo Božić koji budi nadu u bolje sutra“, kazala je zamjenica splitskog gradonačelnika.
„Božić u nama izbaci na površinu ono najbolje i najljepše. Daje nam snagu i model čovjeka kojem treba pomoći da se rodi. Božić nas odgaja da živimo razumno, dakle s mjerom. Odgaja nas da živimo pošteno i pravedno. Kroz te tri dimenzije Božić nas želi odgojiti u novoj dimenziji, dimenziji čovjeka sa solidarnošću i pravednošću koji se može nositi s krizom. Božić daje nadu, a stati iza te nade je odgovornost“, rekao je nadbiskup Barišić, sažimajući da je Božić, sažet u jednu riječ: ljubav. S pozdravnom riječju i čestitkom, na početku predblagdanskog skupa okupljenima se obratio vikar nadbiskupije Ivan Čubelić, a svima se čestitkom obratio i župan Ante Sanader. Primanju su prisustvovali i predsjednik županijske skupštine Petroslav Sapunar, dožupan Visko Haladić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice Ante Urlić, predstavnici Policijske uprave, Sveučilišta, te brojni drugi uglednici iz grada Splita te županije splitsko dalmatinske.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba