index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Upaljena i četvrta adventska svijeća

Zajedno sa troje radijskih novinara zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković upalila je i četvrtu adventsku svijeću u sklopu manifestacije Gastroadvent u Splitu, koja se već drugu godinu održava pod pokroviteljstvom grada, a u organizaciji nutricionistkinje Olje Martinić.

2011_12_18_Advent_Vestibul.jpg „Zahvalni smo Olji Martinić, koja je prošle godine pokrenula ovaj projekt i kojem su se pridružili brojni hotelijeri i obrtnici, prepoznavši njegov značaj i bez kojih on ne bi uspio. U Splitu smo na području turizma postigli mnogo i rezultati su prepoznatljivi i izvan Hrvatske. Međutim, naš cilj je da interes za naš grad proširimo i izvan ljetnog doba. Na tom planu smo već uradili mnogo, a nadamo se da će Gastroadvent 2012. biti još veći i bogatiji sadržajem te da će prerasti u središnji događaj turističke ponude grada u ovom periodu godine“ kazala je zamjenica Visković.

Novinarke Radio Splita, Radio Dalmacije i Radio Totalni FM, Vedrana Dedić, Vida Grujin i Nela Žižić, zajedno sa zamjenicom Visković svijeću su upalile u Etnografskom muzeju, u kojem su predblagdanskom ugođaju doprinijeli članovi Tamburaškog orkestra KUD „Jedinstvo“.

Potom su se svi sudionici ove svečanosti prepustili gastro užicima u hotelu „Vestibul“, koje su pripremili gosti iz talijanske pokrajine Fermo, koji su u Split došli u organizaciji talijanskog konzulata na čijem je čelu konzulica Paola Congliandro. Specijalitete, od narezaka, do paste antice i kolača, tipičnih za ovu talijansku pokrajinu, sve oplemenjeno tamošnjim srnim i bijelim vinom, predstavili su Guglielmo Massucci, savjetnik za turizam i poljoprivredu te Giulio Ciaralli, voditelj odsjeka za turizam, upoznavši Splićane s talijanskom adventskom tradicijom. Time je ovogodišnja manifestacija „Splitski adventski vijenac“ potvrdio ovogodišnji međunarodni karakter, jer su prethodnih tjedana uz paljenja adventskih svijeća Splićanima predstavljeni bečki božićni kolači te adventska jela iz francuske pokrajine Provanse.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba