index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

„Splitu s ljubavlju“ sedmi put

I sedmu godinu za redom grad Split, zajedno s županijom, Savezom kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER), u povodu božićnih blagdana organizira humanitarnu manifestaciju „Splitu s ljubavlju“.

2011_12_20_Press.jpg Kako je informirala zamjenica splitskog gradonačelnika, Anđelka Visković, na današnjoj konferenciji za novinare, riječ je o jedinstvenom i isključivo donatorskom projektu, koji se svake godine organizira na Badnjak, 24. prosinca, na splitskim Prokurativama. „Riječ je o manifestaciji zajedništva, druženja i čuvanja tradicije, koju je inicirao grad, ali je on sam ne bi mogao organizirati bez podrške brojnih sponzora, promotora i onih koji na svaki drugi način daju svoj doprinos tom događaju“, kazala je zamjenica Visković izvijestivši da će biti pripremljeno 5.000 porcija bakalara. Grad Split je manifestaciju potpomogao sa 50.000 kuna. Tomislav Nikšić, potpredsjednik SKMER-a je naveo da će u posebnoj „teći“ promjera 2,6 metara koja je napravljena u splitskom škveru biti skuhano 200 kg bakalara, 500 kg krumpira, 15 kg luka, 10 kg masla i sve to će biti zaliveno s 20 litara vina, a o kuhanju će se brinuti čak 20 kuhara. „Blagdan Božića je vrijeme darivanja i podjela obroka je posebno zadovoljstvo. Stoga moram istaknuti da će nam se u tome nesebično pridružiti i volonteri iz udruga MI i „Lastavice“ te iz srednje ugostiteljske škole“, rekao je Nikšić.
Županija, kako je podsjetio dožupan Luka Brčić, od početka sudjeluje u ovoj manifestaciji. „Drago mi je da se i sada osjeća isti pozitivan zanos kao i prije sedam godina“ rekao je dožupan Brčić, istakavši da županija podržava ovu manifestaciju i sa 15.000 kuna.U okviru ove manifestacije tradicionalno će se u organizaciji „Slobodne Dalmacije“ održati i prvenstvo svijeta u fritulama, a građane će zabavljati brojni glazbenici: face2Face, Matko i Brane, mandolinisti KUD-a Jedinstvo, klape „Zvončac“ i „Ventula“, Matko Jelavić, Mario Tomić, Pero Panjković, Zrinka i Guliano.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba