index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Zamjenica gradonačelnika primila danskog veleposlanika

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković primila je danas veleposlanika Kraljevine Danske u Hrvatskoj Bo Erica Webera, koji je tom prigodom predstavio i novog počasnog konzula Kraljevine u Splitu Žarka Deškovića.

2011_12_14_danski-veleposl.jpg Zamjenica Visković je iskazujući dobrodošlicu danskom veleposlaniku napomenula kako je od njihovog posljednjeg susreta nastavljena intenzivna suradnja s danskim gradom prijateljem Gladsaxom, razmjenom učenika, susretima s gradonačelnicom te da se u 2012. godini planira i otvaranje izložbe o Marku Maruliću u Kopenhagenu. Izrazila je zadovoljstvo imenovanjem Žarka Deškovića za počasnog konzula te uvjerenje u buduću kvalitetnu suradnju.
Danski veleposlanik je zahvaljujući na primanju podsjetio da je u Splitu prvi put bio 1991. godine, „u teška vremena“, kada je bio član Promatračke misije EU.
Veleposlanik je također čestitao gradonačelniku Željku Kerumu i predsjednici Gradskog vijeća Nevenki Bečić na izboru u Sabor Republike Hrvatske, pohvalno se izrazivši o provedenim izborima. Također, kazao je da za Dansku predstavlja veliku čast izbor Žarka Deškovića za 2011_12_14_pocasni-konzul.jpgpočasnog konzula a sam konzul Dešković istaknuo je kako se stavlja na raspolaganje gradu za svaku suradnju te izrazio zadovoljstvo što njegovo imenovanje koincidira s činjenicom da će za desetak dana Danska preuzeti predsjedanjem Europskom Unijom. Na kraju susreta su razmijenjeni prigodni darovi. Zamjenica Visković je potom prisustvovala prigodnoj svečanosti na kojoj je članovima konzularnog zbora te brojnim uglednim Splićanima danski veleposlanik predstavio Žarka Deškovića, koji je imenovanjem danske kraljice Margarete postao novi počasni konzul te kraljevine u Splitu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba