index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Dogradonačelnik Jure Šundov u predblagdanskim obilascima

Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov je u povodu predstojećih blagdana Božića i Nove godine danas posjetio Dom za odgoj djece i mladeži Brda, Mirovni dom „Lovret“ te Dom za starije i nemoćne osobe „Zenta“.

2011_12_12_Dom_Zenta.jpg Tom prigodom je ravnateljima ustanova uručio poklone među kojima i tradicionalne čekove u vrijednosti 5.000 kuna.
U Domu na Brdima, koji je i regionalni centar takvog tipa, ravnatelj Petar Smajić ga je upoznao sa uvjetima u kojima 46 zaposlenika brine o 146 štićenika. U Domu se ujedno provodi jedinstven sustav obrazovanja u Hrvatskoj, koji štićenicima Doma omogućava završetak osnovne škole, iako su to pravo po drugim propisima izgubili. Ujedno, razvijena je suradnja s Umjetničkom akademijom, Policijskom upravom i KK „Split“. S obzirom da nadležno ministarstvo financira samo djelatnost Doma, Smajić je zahvalio zamjeniku Šundovu na dobroj suradnji i stalnoj pomoći koju pruža grad, posebno naglasivši primjer uređenja svojevrsnog kongresnog centra u sklopu Doma. 2011_12_12_Dom_Brda.jpg
U domu na Lovretu zamjenik gradonačelnika bio je dočekan pjesmom. On je svima u domu kao i zaposlenicima u ime splitskog gradonačelnika prenio čestitke u povodu predstojećih blagdana rekavši kako čovjek dok živi ima razloga za sreću. „A za sreću ne treba mnogo, stisak ruke, lijepa riječ, pjesma, dobar objed, malo ljubavi. Mislim da ste u pravim rukama i da imate dovoljno ljubavi da je podijelite s drugima“ rekao je zamjenik Šundov. Voditeljica doma u kojem o 107 stanara te 130 ostalih korisnika u gradu skrbi oko 70 zaposlenih, časna sestra Mirja Tabak je zahvaljujući na donaciji kazala kako će tim sredstvima biti kupljena toaletna kolica za tuširanje korisnika.
U domu na Zenti zamjenika su dočekale zamjenica ravnateljice Nanka Mateta i glavna sestra Jelena Tukić. Na dvije lokacije doma (Zenta i Vukovarska ulica) skrbi o ukupno 640 korisnika. Zamjenik Šundov čestitao je svima predstojeće blagdane, a stanari doma ispratili su ga pjesmom: Da nije jubavi ne bi svita bilo…

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba