index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Proslavljena obljetnica 72. bojne Vojne policije

Splitski gradonačelnik Željko Kerum prisustvovao je danas u Domu Hrvatske vojske, zajedno sa zamjenicom Anđelkom Visković, proslavi 20. obljetnice osnivanja 72. Bojne Vojne policije.

Pozdravljajući članove obitelji 13 poginulih vojnih policajaca te prisutne pripadnike 72. bojne splitski gradonačelnik kazao je kako prema njima osjeća respekt jer sam nije direktno sudjelovao u Domovinskom ratu. “Svatko tko ima dušu i srce mora prema vama osjećati respekt i zahvaliti vam što smo uz vašu pomoć mogli raditi i stvarati za bolje sutra svih nas. Zato se prema svakom branitelju treba odnositi ne s poštovanjem, već sa strahopoštovanjem. Bog vas blagoslovio za sve što ste nam dali” rekao je gradonačelnik Kerum.
Govoreći o doprinosu bojne obrani Hrvatske, njen ratni zapovjednik Mihael Budimir je istakao da su njeni pripadnici odlikovani svim odličjima koja postoje u Hrvatskoj.
2011_12_10-vijenac-lovrinac.jpgProslavi bojne koja je prošla sva dalmatinska bojišta i sudjelovala u obrani Zadra, Šibenika, Imotskog, Metkovića, Dubrovnika...prisustvovali su još zapovjednik HRM, kontraadmiral Ante Urlić, dožupan Luka Brčić, izaslanik MORH-a i glavnog stožera OS RH brigadirTomislav Jukić, predsjednik Udruge branitelja veterana 72. bojne Vojne policije, Zlatko Cipčić i mnogi drugi. Prije proslave, predstavnici izaslanstava i udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijence na groblju Lovrinac, a na Središnji križ u ime grada Splita vijenac je položila zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba