index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Blagdanski obilasci

U povodu predstojećih blagdana Božića i Nove godine, te svetkovanja svetog Nikole i svete Lucije, zamjenici splitskog gradonačelnika Anđelka Visković i Jure Šundov obišli su danas ustanove socijalne skrbi koje ...

2011_12_07_samaritanac.jpg ... brinu za djecu bez roditelja te sa teškoćama u razvoju. Tom prigodom su uz košare s poklonima za djecu voditeljima ustanova predali i čekove u vrijednosti 5.000 kuna kao prigodni dar.
Zamjenica Visković obišla je centar „Slava Raškaj“ u kojem 45 zaposlenika predvođenih ravnateljicom Željkom Palekom vodi brigu o 146 štićenika. Zamjenica je tom prilikom prisustvovala i predstavi koju su priredili štićenici Centra, a potom je primila i prigodni poklon – Kalendar zdravlja, čije motive su iscrtali štićenici Centra, a koji je tiskan u suradnji sa Grafičkom i Obrtničkom školom te OŠ „Pojišan“ i Nastavnim zavodom Zavoda za javno zdravstvo.
Zamjenica je potom posjetila Dom za nezbrinutu djecu „Maestral“, gdje ju je dočekala ravnateljica Edita Maretić, koja se zahvalila na stalnoj podršci grada Domu u svim njegovim projektima. „Svjesni smo da moramo biti partneri zbog djece koja su bez roditeljske skrbi i zato se trudimo pomoći na svaki način“ kazala je zamjenica splitskog gradonačelnika. Dom, u kojem 69 zaposlenika skrbi o 100-tinjak štićenika uskoro bi trebao dobiti i Majčinski odjel, za kojeg će sredstva donirati splitski Lionsi. Zamjenica je prisustvovala i prigodnoj svečanosti u Centru za za rehabilitaciju, koju su priredili zaposlenici zajedno sa štićenicima Centra. Tom prigodom je ravnateljica, časna sestra Ljiljana Lončar zahvalila gradskim vlastima i medijima na ljubavi, poštivanju, a svoj 36-orici korisnika o kojima brine 20-tak zaposlenika te njihovim roditeljima čestitala nadolazeće blagdane, govoreći kako je „naša radost velika kao i vaše djece, braće i sestara“.
2011_12_07_centar-za-autiza.jpgZamjenik Šundov posjetio je Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ u kojem 132 zaposlenika predvođenih ravnateljicom Jasenkom Pleadin Raić vodi skrb o 382 djece. Zaposlenici Centra brinu o djeci sa šireg područja, a od ove godine je pokrenuta aktivnost skrbi i o djeci predškolske dobi, tzv. dnevni boravak.Zamjenik gradonačelnika obišao je i Centar za autizam, koja djeluje u gradskoj četvrti Spinut na oko 1600 m2 otvorenog i zatvorenog prostora i u kojem, pod ravnanjem predstojnika Alena Politea, 29 zaposlenika brine o 25 djece.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba