index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Dan splitskog Sveučilišta

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković prisustvovala je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavi Dana splitskog Sveučilišta, koja je održana u povodu 37. godišnjice  njegova osnivanja.

2011_12_01_dan-sveucilista.jpg Čestitajući rektoru i svim profesorima na obljetnici, zamjenica Visković im je zahvalila na tome što su svojim radom učinili Split snažnim sveučilišnim centrom doprinoseći i razvoju grada. Ističući dobru suradnju grada i Sveučilišta ona je kazala kako grad odvaja godišnje osam milijuna kuna na stipendiranje studenata i podršku znanstvenom radu. Najavila je i da će grad od 1. prosinca financirati večernji rad Sveučilišne knjižnice kako bi se studenti i građani njome mogli koristiti i u kasnim večernjim satima.

Na svečanosti, kojoj su uz župana Antu Sanadera, prisustvovali i brojni uglednici javnog života grada i županije, za priznatu znanstveno nastavnu izvrsnost te zasluge za napredak i razvitak Sveučilišta u Splitu dodijeljena su četiri počasna zvanja professora emeritusa umirovljenim profesorima Ljerki Šimunković, Vesni Roje, Tonki Kovačić i Perici Cetiniću. Dodijeljene su i četiri Plakete Sveučilišta, te 32 Rektorove nagrade najboljim studentima Sveučilišta. Također, dodijeljene su i četiri nagrade studentima za posebna postignuća.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba