index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Obilježena godišnjica 158. brigade i 6. domobranske pukovnije HV-a

Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov prisustvovao je danas u Domu Hrvatske vojske svečanosti obilježavanja 20. godišnjice osnivanja 158. brigade HV-a, odnosno 6. domobranske pukovnije, poznatije pod nazivom – „splitska“.

2011_12_01_6dp-158br.jpg „Prošlo je 20 godina i nismo se promijenili. Samo danas ne nosimo odore, ali je dostojanstvo ostalo u vama. Na svim obljetnicama postrojbi HV-a se uvijek osjećam posebno, ali kada je ova postrojba u pitanju onda je to ipak nešto više. Kao vaš suborac i dogradonačelnik zahvalan sam svima vama koji nam vraćate dostojanstvo i koji znate zašto ste se borili u Domovinskom ratu. Hvala vam u ime grada Splita, njegove uprave na čelu s gradonačelnikom Željkom Kerumom, na onome što ste napravili i što radite za nas. Ja sam vaš i vi ste moji i učinit ću uvijek sve u mojim mogućnostima da vam pomognem“ rekao je zamjenik Šundov, nositelj utemeljenja 6. domobranske pukovnije, obraćajući se svojim suborcima braniteljima i zapovjednicima ovih dviju postrojbi HV-a.

Svečanosti su prisustvovali izaslanici Predsjednika Republike, Vlade RH, umirovljeni generali, među kojima prvi zapovjednik 4. gardijske brigade Ivo Jelić, predstavnici obitelji poginulih branitelja, predsjednici udruga ratnih brigada: 4. gardijske, 114., 126., 141., 142., 156., specijalne policije BAT te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. U prigodnom programu izvedene su i himne 156. brigade i 6. domobranske pukovnije.

Prije svečanosti, a u povodu obilježavanja obljetnica dviju splitskih braniteljskih postrojbi, zamjenik Šundov je u ime Grada Splita položio vijenac na Središnji križ na Lovrincu. U ime Predsjednika Republike vijenac je položio njegov izaslanik kontraadmiral Zdenko Simičić. U ime Ministarstva obrane vijenac je položio komodor Tihomir Erceg. Vijence su položili i predstavnici Ministarstva obitelji, socijalne skrbi i branitelja, županije Splitsko dalmatinske, zapovjednici 156. brigade i 6. domobranske pukovnije. Predstavnici udruga ratnih postrojbi HV-a te roditelja poginulih branitelja položili su vijenac na Groblju branitelja.


Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba