index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Meksička veleposlanica u nastupnom posjetu Splitu

Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov primio je danas u nastupni posjet Isabel Tellez Rosete, veleposlanicu Sjedinjenih Meksičkih Država u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Budimpešti, u čijoj je pratnji ...

2011_10_13_meksicka-velepos.jpg ... bio počasni konzul Meksika u Splitu Marin Bosotina.

Zahvaljujući se na prijemu meksička veleposlanica je istaknula da je Split vrlo poznat u svijetu, pa tako i u Meksiku. „Htjeli bi imati produbljenije odnose sa Hrvatskom te sa Splitom, ali ne da se to svede na turističku razmjenu. Zainteresirani smo da se suradnja razvije na području kulture, ali i ekonomije. U tom smislu smo već postigli s Hrvatskom jedan ekonomski sporazum, a voljeli bi kad bi na tom planu i sa Splitom razvili suradnju“ rekla je veleposlanica Tellez Rosete, spomenuvši da bi dobar korak ka ekonomskoj suradnji bio povezivanje Splita s nekim gradom u Meksiku, čemu bi pak prethodila kulturna suradnja. „Vjerujemo da ćemo uz pomoć našeg konzula uspjeti organizirati nastup najboljih klapa na međunarodnom festivalu folklora u Servatinu. To bi bila dobra prilika i da predstavnici grada Splita posjete Meksiko“ kazala je uvažena gošća.
Izražavajući srdačnu dobrodošlicu, zamjenik Šundov je ukazao na sličnost mentaliteta Dalmatinaca i Meksikanaca i njihovu ljubav prema pjesmi. „Bio bi to pravi spektakl kada bi na Rivi nastupile klape i marijači. U ovakvim prigodama primamo mnogo poziva za uzvratni posjet. Vaš poziv je veliki izazov i laska nam. Istovremeno smo svjesni da je riječ o velikoj udaljenosti i skupom putovanju što je zapreka za čvršće bilateralne odnose, ali svaki pomak kao i ovaj posjet treba primiti s radošću kao znak da se stvar može unaprijediti“ kazao je zamjenik splitskog gradonačelnika pozdravivši ideju o nastupu klape u Meksiku, a posebno mogućnost ekonomske suradnje.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba